Afbeelding

Prettige kerstdagen, beste bezorger

Opinie Columns

Ik krijg de laatste tijd regelmatig een papier bezorgd waarin opgeroepen wordt om bezorger te worden. Lijkt me een goede zaak, want ik ben niet de enige die bezorgd is om kranten die niet altijd bezorgd worden.
Het geldt voor de betaalde dagelijkse regionale en landelijke kranten, maar ook voor de lokale weekkranten. Zoals de Elna en de Groenlose Gids.

Helaas is het zo dat ook de bezorgdiensten met personeelstekorten kampen. Daarom roep ik hierbij ook nog maar eens op: word bezorger.

Je verdient er geld mee. En met geld kun je energiedrankjes, moederdagcadeautjes, frikandelbroodjes, mandarijnen en nog veel meer kopen.
Dat niet alleen, het is ook nog eens gezond, door weer en wind, te voet of op de fiets. Dus die frikandelbroodjes heb je er zo weer af.
Bovendien: je maakt contact, je komt mensen tegen en je leert de mensen bij wie je de krant bezorgt beter kennen. Hoe ligt hun voortuin erbij? Wat hebben ze op de vensterbank staan? Waar kijken ze naar op televisie? Horen die man en vrouw die op de bank aan het zoenen zijn wel bij elkaar?

En nog een belangrijk argument om krantenbezorger te worden: tegen kerst bel je aan, je wenst prettige feestdagen en vervolgens krijg je van het grootste deel van de aardige bewoners van Oost Gelre een fooi(tje). En daar kun je dan weer energiedrankjes, kerstcadeautjes, kroketbroodjes, druiven en nog veel meer voor kopen.

Als je eenmaal bezorger bent - en wie is dat niet na bovenstaande argumenten? - zorg dan dat je alle adressen in je wijk bedient. Met uitzondering van die kluizenaars die een NEE NEE-sticker hebben.
Sommige brievenbussen zijn wat verborgen, om een hoekje of in een steegje. Maar een beetje moeite doen houdt je scherp. En het verhoogt het gemiddelde fooibedrag in december.
Sla geen huisnummer over, wees als Nienke en word geen gleufmijder.

Groetjes, Frank

PS. Ik heb al wat geld klaarliggen in een kastje in de gang en daar komt voor elke bezorgde Achterhoek Nieuws-krant een dubbeltje bij. En het is pas week 19. Reken maar uit. Alvast mooie kerstdagen en een gelukkig 2024.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant