Afbeelding

Beso

Opinie

Een Spaanse vlieg is een of ander lustverhogend middel. Ik heb het nog nooit gehad, maar zo wordt er mee geadverteerd op het Oost Gelrese internet.

Een Spaanse kus is sinds kort een lustverlagend middel, sinds de felicitatie van Luis Manuel Rubiales Béjar, de voorzitter van de Spaanse voetbalfederatie, aan het adres en vooral de mond van Jennifer ‘Jenni’ Hermoso Fuentes, Spaanse voetbalinternational, na het behalen van de WK-titel door het Spaanse vrouwenvoetbalelftal.
(Dat schiet lekker op met die dubbele Spaanse achternamen qua contractueel aantal woorden).

Jammer, jammer, dat gelebber overschaduwt de wereldprestatie van de Spaanse vrouwen. Die op zich al jammer was voor ons, want onze Sarina Wiegmans Engeland verloor de finale.
Gelukkig won onze Max wel onze GP F1 van Nederland. Hij was speciaal overgekomen uit Monaco.
Hij is trouwens wel saai overheersend goed geworden – ik probeer dat zelf al jaren te voorkomen.

Suzan en Freek zijn ook nog steeds van ons – en dan bedoel ik met ons nu weer echt ons: niet Nederland maar Oost Gelre. Ze komen met een nieuw album: ‘Iemand van vroeger’. Ik heb er nog niets van gehoord, maar wat een mooie titel. Zo (relatief) jong en dan al zo weemoedig poëtisch.

Iemand van vroeger, dat is gelukkig sinds kort ook de moorddadige Yevgeny Viktorovich Prigozhin. Schiet me zomaar te binnen, nu maar hopen dat Vladimir Vladimirowitsj Poetin binnenkort ook wat te binnenschiet.
Maar terug naar ons.

Wie natuurlijk ook heel erg van ons zijn, zijn de keien van Rots bij FC Twente. Ik zeg hier bewust ‘keien’ en niet ‘kanonnen’ in verband met het Oost Gelre-gevoel. FC Twente mannenvoetbal, daar heb ik het dan over.

Zo, alweer een stukje af. Zo meteen weer de gebruikelijke felicitatie van de hoofdredacteur. Gewoon een ferme hand – sinds corona – met wederzijdse instemming.

Groeten, Frank Maria Zand

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna