Afbeelding

Waterloo

Opinie

Ik blijf hier tot ik doodga, zong Joost. Niet dus.
Wat een teleurstelling, wat een trut die cameravrouw. Ik ben er natuurlijk niet bij geweest, evt. kan ik volgende week rectificeren.
Ik wil ook niet generaliseren, er zijn ook goeie Zweedse cameravrouwen.

Maar de halve finale van het Eurovisie Songfestival ging juist zo goed. Vorig jaar konden die Mia en nog iemand de moeilijke zangpartij niet aan. Dit jaar was er een aanstekelijk en grotendeels Nederlands deuntje dat favoriet was. Een liedje zo simpel dat je het niet eens fout kúnt zingen en dan mag het niet.

De puntentelling was weer spannend, ranglijstjes blijven verslavend. Groot verschil weer tussen de elite en het volk: Israël 0 punten van de vakjury en 12 van de publieksjury.
Los van al het politieke gezeik, qua zang en nummer hoorde Israël bij de beteren.

Intussen wordt ver weg van de hemel die Malmö of Oost Gelre heet, Rafah in Gaza steeds meer een hel.
Ik constateer het, ik pretendeer niet daar iets aan te kunnen veranderen, ondanks mijn honderden online lezers per week.
Dat haalt niets uit.

Net zomin als pro-Palestina acties van studenten.
Loop je dan trouwens geen studievertraging op door al dat actievoeren? Ach, dan wordt je maar een paar maanden later filosoof of politicoloog of antropoloog. Dat opiniestuk van jouw hand in de Volkskrant kan wel even wachten.
Opinie is natuurlijk wel een stapje hoger dan Lezers Schrijven. Net zoals in de Elna en de Groenlose Gids.

Erg aandoenlijk is dat sommigen de demonstrerende studenten als waarlijke rebellen of helden beschouwen.
Welnee man/vrouw/x, die student die destijds voor een tank op het Plein van de Hemelse Vrede in China stond, dat was een held.
En Rick Brink, dat was ook een held, de minister van gehandicaptenzaken. En hij is er plotseling niet meer. Een held met een rolstoel in plaats van een trekker.
Want Mark van den Oever is ook geen held.
(Ik haal die boerendemagoog er even bij om niet beschuldigd te worden van eenzijdige ontlasting door een van onze vaste lezers.)

Veel plezier met de Heilige Geest tijdens Pinksteren en tot volgende week.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant