Afbeelding
Foto: PR

Supplementen informatie op basis van wetenschappelijke publicaties

Partnerbijdrage

Gezondheid is een groot goed. Tegenwoordig zijn er tal van manieren om je gezondheid in positieve zin te beïnvloeden - bijvoorbeeld met behulp van voedingssupplementen. Voor veel mensen is wetenschappelijke supplementen informatie daarom meer dan welkom.

Per slot van rekening wil je natuurlijk alleen de beste supplementen gebruiken. Aangezien iedereen een andere voedingsstofbehoefte en algehele levensstijl heeft, is er geen sluitend antwoord op de vraag welk supplement voor jou geschikt is. Toch kun je zelf op onderzoek uitgaan, jezelf inlezen, en op basis daarvan besluiten welke voedingssupplementen je aan jouw voedingspatroon toevoegt.

De juiste supplementen kiezen doe je zo 

Allereerst zijn er een aantal websites met experts op het gebied van supplementen die je kunt raadplegen. Supplementen.nl is één van die websites. De informatieve artikelen op hun website worden immers geschreven en gecheckt door voedingsdeskundigen, zoals diëtisten en andere professionals.

Op die manier kun je eerlijke en betrouwbare informatie inwinnen over de werking van supplementen. Deze info is niet alleen geschreven door gezondheidsexperts; het wordt ook onderbouwd middels wetenschappelijke publicaties. Gelukkig wordt alles op Supplementen.nl beschreven in begrijpelijke taal en hoef je geen wetenschapper te zijn om te snappen wat er precies vermeld wordt.

Naast het inwinnen van informatie over supplementen, kun je op hun website eveneens terecht als je meer te weten wilt komen over het belang van gezonde voeding en voldoende nachtrust. Voedingssupplementen dienen enkel ter aanvulling op een gezond en gevarieerd dieet. Daarom mogen zowel een heilzaam dieet, evenals voldoende slaap volgens de beheerders van Supplementen.nl niet aan jouw levensstijl ontbreken.

Met andere woorden, hun website heeft een holistische insteek en behandelt meerdere facetten voor het verkrijgen van een vitaler leven: Supplementen, voeding en nachtrust.

Supplementen.nl voert ook zelf kleinschalig onderzoek uit 

Afgezien van het feit dat Supplementen.nl haar informatieve artikelen baseert op wetenschappelijke publicaties, voert zij zelf ook regelmatig kleinschalig onderzoek uit. Uit onderzoek van Supplementen.nl blijkt bijvoorbeeld welke supplementen mensen het meest tegen het coronavirus slikken.

Deze onderzoeken worden uitgevoerd aan de hand van literatuurstudies, maar ook worden er tal van mensen ondervraagd welke voedingssupplementen zij tegen het coronavirus slikken. Daaruit blijkt dat veel mensen preventief vitamine D en vitamine C slikken. Tevens wenden een hoop consumenten zich tot het gebruik van zink supplementen om hun weerstand een boost te geven.

Tot op heden is er geen duidelijk wetenschappelijk verband gelegd tussen het gebruik van dergelijke supplementen en het verkleinen van de kans op corona. Meer onderzoek op dit vlak zal nodig zijn om te bepalen of vitamine C, vitamine D en zink daadwerkelijk zoden aan de dijk zetten.

Dit artikel wordt u aangeboden door Supplementen.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna