Foto: PR

Elon Musk van Tesla investeert flink in Bitcoin

  Partnerbijdrage

Elon Musk, de wereldberoemde CEO van Tesla en SpaceX, heeft 1,5 miljard dollar aan Bitcoin gekocht. Dit is de reden van het snelle stijgen van de Bitcoin koers. Investeren in Bitcoin is tegenwoordig zo vereenvoudigd, dat steeds meer retail investeerders ook investeren in Bitcoin. Momenteel handelt de koers rond de 46.000 dollar, maar heeft het even de 48.000 dollar aangetikt.

De commotie rond de online community r/Wallstreetbets en de aandelen van GameStop zijn voor hem een keerpunt geweest. Elon Musk geeft aan:

“Achteraf gezien, was het onvermijdelijk”. 

 Is Elon Musk te laat of gaat de Bitcoin nog verder omhoog dit jaar? Niemand weet het.

Meer beursgenoteerde bedrijven naar Bitcoin

De beweging van steeds meer bedrijven richting Bitcoin komt mogelijk door het beleid van centrale banken, die over de hele lijn meer geld bijdrukken om de corona crisis te bestrijden. Ook de beursgekte rond Gamestop speelt mee. 

Zo kondigde beurswaakhond SEC een onderzoek aan en besloot handelsplatform Robinhood gebruikers enkel nog een verkoop-optie aan te bieden. Het kopen van een aandeel GameStop was niet langer mogelijk, wat kwaad bloed zette bij kleinere beleggers. DEGIRO in Nederland plaatste ook restricties op het handelen in deze aandelen, maar maakte handel nog wel mogelijk.

Het aanhouden van Bitcoin op de balans is een trend die andere grote bedrijven dan ook gaan volgen, verwachten experts. Als Tesla instapt dan geeft dat groen licht voor andere beursgenoteerde bedrijven.

Dat Tesla nu ook betalingen in Bitcoin gaat accepteren is een ander opmerkelijk feit. Beleggers in de digitale munt reageerden direct positief op het nieuws. De waarde van één Bitcoin schoot omhoog tot een nieuw record van ongeveer 48.000 dollar (39.600 euro), maar de koers stabiliseerde even later weer. Ook andere munten hebben geprofiteerd van de stijging.

Dit artikel wordt u aangeboden door Cryptouniversity.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden