Pexels

Help mijn klus is nog niet af…

  Partnerbijdrage

Enthousiast begon je aan het denken aan of zelfs al het veranderen van de kamer, zolder of toch eindelijk de badkamer. Maar toen kwam het nieuws dat de terrassen opengingen. En nu is de zin om de klus om te starten of de laatste loodjes af te maken eigenlijk wel weg. Geen nood! Met deze tips is je klus zo geklaard.

De zaterdagen hoeven niet meer in het teken van klusjes te staan. De tijd dat we naar iets zochten om de dag door te komen is voorbij. Maar het veranderen is inmiddels wel in ons brein genesteld. We zagen de huizen van buren en vrienden opgeknapt worden. En eigenlijk….

Van idee tot…
Was je in gedachten al begonnen met die kamer om te toveren tot kantoor of kinderkamer? Of vallen nu het langer licht is, ineens al die vlekken op de muur of je plafond wel op? Dan begrijpen we best dat je nu een dilemma hebt. Hou je de komende maanden je partner (en jezelf) voor de gek door de klus van week tot week uit te stellen? Of geef je het werk uit handen. Niet zo raar hoor, want eerlijk is eerlijk, het stucwerk niet zelf doen, is sowieso een betere optie.

Begin met inventariseren
Niets is zo vervelend dan van de ene klus in de andere vallen. Ga daarom eerst je huis eens door en bepaal van ruimte tot ruimte welke wensen en eisen je hebt. Wat wil je graag en wat ‘moet’ eigenlijk echt gebeuren.

Bepaal ook bij de klussen wat je zelf kan en wil doen, en wat je beter kunt laten doen. Onkruid uit je tuin halen en de ramen weer eens wassen, zijn prima doe-het-zelf taken. Maar wandjes of het plafond stucen, geef je beter uit handen. Bedenk daarbij ook dat als je je woonkamer, overloop en nog andere ruimtes wil (laten) witten, latex spuiten ook een optie is.

Met latex of muurverf airless spuiten kun je namelijk snel en efficiënt je wanden en plafonds van een nieuwe frisse witte kleur voorzien. Ideaal dus als je je huis een opfrisbeurt wil geven. Maar ook slim bij een eventuele verkoop of voor je naar een andere woning verhuist.

Kies een ervaren vakman
De vraag die dan komt is kies je voor kwaliteit of voor een goedkope stukadoor? Nu sluit het één het ander niet uit, maar daar moet je wel zeker van zijn. Een aantal vragen helpen je daarbij op weg.

Vraag niet alleen naar de prijs maar ook wie de klus gaat uitvoeren. Niet alleen kun je dan eventueel referenties opvragen maar je weet ook wie je in huis haalt.

Vraag ook wat voor materialen worden er gebruikt. Zelfs als je er zelf geen verstand van hebt, zegt de uitleg wel wat je kunt verwachten. Een expert kan je precies vertellen wat er gebruikt wordt en met wat voor machines ze werken. Daarbij geldt hoe beter het materiaal en de machines, hoe mooier het eindresultaat. En vergeet de termijn waarop jouw klus ingepland en klaar zal zijn niet. Want ook dat is waarschijnlijk belangrijk voor je en een ‘beun de haas’ vaak een bron van ergernis. 

Dit artikel wordt u aangeboden door wandgrimeurs.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden