Is samen verder gaan met je ex de juiste keuze?

  Partnerbijdrage

Wanneer je relatie met je partner stukloopt ontstaat er een gat in je leven. Vooral in de periode kort na de breuk hebben negatieve emoties de overhand. Je bent verdrietig en voelt je eenzaam. Psychologen vergelijken deze tijd niet voor niets met de rouwfase nadat iemand is overleden. Op een gegeven moment komt het idee bij je op om opnieuw een relatie met je ex te beginnen. Maar is dat eigenlijk wel zo’n goed idee? Zet op een rij of de drijvende kracht achter de intentie om weer samen verder te gaan wel de juiste is.

Waarom is jullie relatie in de eerste plaats beëindigd?
De reden dat een relatie stukloopt is lang niet altijd eenvoudig aan te wijzen. Want meestal is er niet één oorzaak. Bedenk goed of jullie problemen op te lossen zijn. Relatieproblemen zijn namelijk vaak hardnekkig. Misschien waren er aanhoudende meningsverschillen die steeds weer tot een conflict leidden. De oorzaak is dan wellicht dat jullie niet goed bij elkaar passen. Maar het is natuurlijk ook mogelijk dat je te snel de knoop hebt doorgehakt en het uit hebt gemaakt. De emoties lopen tijdens een ruzie soms hoog op. Terwijl je later beseft dat de aanleiding maar een kleinigheid was. Wanneer je dergelijke vragen beantwoordt zet je voor jezelf op een rij of samengaan met je ex kans van slagen heeft.

Is er een beter draagvlak voor een gezonde en langdurige relatie?
Deze vraag is een verlengstuk van wat hierboven besproken is. Want bij te grote problemen en conflicten is het voortzetten van de relatie bij voorbaat kansloos. Een belangrijk aspect is dat jij en je ex bereid zijn tijd en energie in elkaar te steken. Bedenk goed dat elke relatie moeilijke periodes kent. Veel tijd met elkaar doorbrengen leidt op den duur altijd tot onenigheid, ook al passen jullie uitstekend bij elkaar. Zijn de meningsverschillen op te lossen of ontbreekt de wil om samen verder te gaan bij een van jullie? Elke relatie is anders. Dus de enige die in staat is om dergelijke vragen te beantwoorden zijn jij en je ex.

Kom meer te weten over hoe jij je ex terugwint!

Dit artikel wordt u aangeboden door hoekrijgikmijnexterug.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden