Foto: PR

Dit zijn de redenen waarom windschermen handig zijn

  Partnerbijdrage

Windschermen bieden zoveel meer dan alleen bescherming tegen de wind. Het kan bij zoveel meer dingen helpen in de tuin of het balkon! Overweeg je om windschermen te nemen in de tuin of op het balkon? Dan is het goed om de voor- en nadelen te weten. En eigenlijk zijn er vooral voordelen te noemen voor het nemen van een windscherm. Wat zijn de redenen dan? Wij zetten het op een rijtje.

Beschermt tegen wind

Heel vanzelfsprekend, een windscherm helpt tegen de wind. Dat is het voornaamste doel van een windscherm. Heb je een balkon op een hoge verdieping en staat er altijd wind? Dan kan een windscherm uitkomst bieden! Zo plaats je het windscherm daar waar de wind het vaakst blaast, en voilà je bent beschermd. Het kan enorm veel schelen op grote hoogte!

Maar ook als je in de achtertuin veel last hebt van wind, omdat je bijvoorbeeld aan het water zit. Is het ideaal om een windscherm aan te schaffen. Kies helemaal zelf welk formaat en welke kleur je neemt.

Biedt privacy

Een andere reden om een windscherm te nemen, is omdat het privacy biedt. Het is niet het allerbelangrijkste natuurlijk, maar hoe lekker als je weet dat niemand kan meegluren? Want er is altijd wel een buur in de buurt die dit graag doet. Het windscherm is vrij compact, dus je ziet bijna niks meer als je het eenmaal uitgerold hebt. Dan hoef je je daar in elk geval geen zorgen meer over te maken.

Op maat gemaakt

Heb je een terras met een ander formaat dan normaal? Of juist een balkon die een andere afmeting heeft? Dat is geen probleem! Een windscherm kan namelijk op maat gemaakt worden. Reken zelf uit wat de afmetingen moeten worden of laat iemand langskomen die je advies kan geven hierover. Zo heb je een windscherm dat helemaal aan jouw wensen voldoet.

UV filter

Een bijkomend voordeel is dat de meeste windschermen een UV filter hebben. Dat betekent dat het voor een groot deel het zonlicht tegenhoudt! Ideaal als je kids hebt en niet wil dat ze volop in de zon zitten. Het is overigens wel goed om je altijd in te smeren, er komt nog steeds wat straling door het scherm heen. Ook als ouder is het handig om dit te blijven doen. Zo word je ook het mooist bruin trouwens, mocht dit toch ook nog een wens zijn.

Zoals je leest zijn er heel wat redenen waarom een windscherm handig is! Het biedt zoveel meer dan alleen bescherming tegen de wind. Je hebt geen last meer van nieuwsgierige buren, je kunt het windscherm op maat laten maken en het heeft in de meeste gevallen ook nog eens een UV filter. Een fijn idee als je de kids bij het windscherm laat zitten. Je kunt ook altijd eerst even een kijkje nemen voordat je er eentje online bestelt!

Dit artikel wordt u aangeboden door Trendo Externo. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden