Foto: PR

Een advocaat inhuren kan een hoop geld en gedoe schelen

  Partnerbijdrage

Zowel in privé- als zakelijke sferen kan een advocaat uitkomst bieden. Vaak weet je niet precies wat jouw rechten of plichten zijn, daarnaast kom je ook nog wel eens bedrogen uit als je geen gebruik maakt van een advocaat. In een groot aantal gevallen is het fijn om (al dan niet verplicht) een advocaat aan jouw zijde te hebben. Om uiteenlopende redenen kan het voor jou slim zijn om een advocaat in te huren, zo voorkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan. Een betrouwbare partij voor al jouw juridische vraagstukken is Schouten Advocaten uit Zeist. Hieronder wordt verder ingegaan op het Familierecht in het bijzonder.

Advocaat voor Familierecht

Een van de meest gecompliceerde vormen van recht is het familierecht. Het inschakelen van familierecht advocaten kan bijvoorbeeld wanneer er problemen ontstaan rondom echtscheidingen of wanneer een ex-echtgenoot of erfgenaam zich destijds niet goed genoeg heeft laten informeren en wanneer zij achteraf spijt hebben van hoe zij bepaalde zaken hebben laten vastleggen of laten regelen. Een advocaat kan in enkele gevallen tot oplossingen komen waar niet eerder aan gedacht werd, of überhaupt voor mogelijk werden gehouden.

Kinderalimentatie

Wanneer er minderjarige kinderen in het spel zijn, zullen er duidelijke afspraken gemaakt moeten worden over (de hoogte van) kinderalimentatie. Hiermee wordt gezorgd dat er altijd voorzien kan blijven worden in de behoeften van de kinderen. Het vaststellen van de kinderalimentatie is maatwerk, want diverse omstandigheden spelen een rol. Kunnen de ouders het niet eens worden dan zal de Rechter beslissen. Laat je hierbij helpen door een familierecht advocaat die weet welke juridische feiten van betekenis zijn.

Wat te doen met alle spullen?

Ben je voor 1 januari 2018 getrouwd in gemeenschap van goederen dan zijn alle bezittingen en schulden opgebouwd voor en tijdens het huwelijk gemeenschappelijk geworden. Ben je getrouwd na 1 januari 2018? Dan is alleen het opgebouwde vermogen gedurende het huwelijk gemeenschappelijk. In de praktijk blijkt echter vaak dat partijen er niet onderling uit kunnen komen. Als dit ook in jouw geval zo blijkt of dreigt te zijn, is het inschakelen van een advocaat een goed idee. Zo voorkom je dat je “te veel weggeeft” of dat je juist “te weinig krijgt” dan waar jij en je partner recht op hebben

Je hebt te maken met een overlijden, wat nu?

Je moet er waarschijnlijk niet aan denken, maar toch is het iets om rekening mee te houden; het overlijden van jouw ouder(s). Is er wel een testament opgesteld? Zijn er duidelijke afspraken gemaakt? Om te voorkomen dat er ongezonde spanningen en misschien zelfs ruzies ontstaan die uit de hand lopen, is het handig om alle afspraken tijdig vast te laten leggen door een advocaat. Zeker wanneer het om de verdeling van geld en bezittingen gaat kan een duidelijk document de oplossing bieden en familiaire ruzies voorkomen.

Daarnaast zijn er nog diverse andere vormen van recht waarbij een advocaat goed kan helpen. Denk hier bijvoorbeeld aan erfrecht, arbeidsrecht, ondernemingsrecht of een andere rechtsvorm.

Dit artikel wordt u aangeboden door Schouten - Advocaten. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden