Pexels photo 775417

Creëer een eigen meditatieruimte

  Partnerbijdrage

Sommige zweren erbij, anderen vinden het moeilijk: mediteren. De remedie is om rustig te beginnen en de meditatietijd langzaam uit te breiden. Een mooie vormgegeven en ingerichte ruimte, klein of groot, met designspulletjes en natuurlijke materialen helpt natuurlijk altijd. Daar wil je graag zijn, en het nodigt uit om te mediteren. 

Mediteren kun je op elk moment van de dag doen, op welke plek dan ook maar. Of dat nu achter je bureau op een stoel is of op het gras in je achtertuin. Toch zit je het meest comfortabel op een meditatiekussen. Dit is een kussen dat op een stevige en comfortabele manier je lijf ondersteunt tijdens het mediteren, waarbij je laag bij de grond zit en je benen in kleermakerszit kunt hebben. De hoogte van een meditatiekussen kan verschillen en dat kun je zelf regelen door de vulling van biologische boekweit doppen, te verminderen of juist te vermeerderen. 

Schenk aandacht aan jezelf 
Een meditatiekussen is een goede manier om jezelf te motiveren om even dat meditatiemoment te pakken, want iedereen kent wel die dagen waarop je constant ‘aan’ staat en eigenlijk geen enkel rustmoment pakt. Door middel van mediteren ben je even helemaal in het moment en laat je alle gedachten aan je voorbijgaan. Je schenkt ze geen aandacht. Ze mogen er zijn en je hebt er geen oordeel op. Je zit lekker en pakt even die rust en dat moment van aandacht voor jezelf.

Dat valt in het begin vaak niet mee en daarom is het goed om met een korte tijdspanne te beginnen, een minuut is al voldoende. Dat kun je langzaam uitbreiden. Daarom is het zo fijn als je thuis een plek hebt waar je dat in alle rust kunt doen. Een hoekje in de huiskamer, een plekje op zolder of in de slaapkamer. 

Zachte kleuren en natuurlijke producten maken rustig
Het helpt als je die ruimte mooi inricht. Kies voor zachte kleuren en natuurlijke producten. Uiteraard kies je voor een fraai meditatiekussen dat bij deze inrichting past. Er zijn prachtige design bloemetjes meditatiekussens die voorzien zijn van een stevige rits waardoor je het binnenkussen eruit kunt nemen. Zo kun je de canvas buitenhoes altijd gemakkelijk er afnemen en wassen. Daarmee behoudt het kussen zijn mooie uitstraling.

Terug naar de inrichting van jouw meditatiehoekje of kamer. Je komt het meest tot rust in een ruimte met zacht licht. Dat kan licht van buiten zijn, maar ook van lampen die een gedempt licht verspreiden. Kies voor gordijnen van een natuurlijk materiaal die een diffuus licht doorlaten. Creëer een makkelijk schoon te maken vloer van een materiaal zoals kurk, marmoleum of leg een fraai kleed neer in mooie kleuren. 

Planten zuiveren de lucht
Houd de ruimte vooral rustig, maar enkele fraaie accessoires maakt het natuurlijk wel fijn om er te zijn. Denk aan kunst aan de muur of eigen tekeningen, mooie rieten manden met daarin een zachte plaid voor na de meditatie of voor over je schouders of je benen als het wat fris is. Zorg voorts dat er water of thee staat (uiteraard in mooi aardewerken kommen) en misschien hecht je aan fijne muziek op de achtergrond. Planten doen het altijd goed en deze zuiveren ook de lucht.

Creëer een persoonlijke ruimte waar je je fijn voelt. Ga voor rustig, zacht en mooi als kernwaarden. Vormgeving en design zijn hierbij van waarde en daar past een meditatiekussen met een bloemenprint mooi bij. Bovendien is zo’n print helemaal van deze ‘groene’ tijd. 

Dit artikel wordt je aangeboden door YogashopDit artikel wordt u aangeboden door .. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden