Foto: PR

Mensen helpen ontdekken wat ze echt willen

  Partnerbijdrage

12,5 jaar geleden begon ze voor zichzelf als Anne Wonen. Inmiddels is de naam al jaren Anne Interieur Advies & Ontwerp. Anne Mombarg uit Mariënvelde zag trends komen en gaan, blijft zichzelf ontwikkelen en zag de aandacht voor het interieur stijgen. “Je brengt er ook lange tijd én veel tijd in door.” Met haar ervaring en gevoel helpt ze haar klanten te ontdekken wat ze echt willen om zo een omgeving te scheppen waar ze graag zijn.

Ze begon haar interieurcarrière in de woonwinkel van haar ouders, Jos van den Hurk Wonen in Lichtenvoorde. Daarna was ze verkoper in enkele andere (meubel)zaken. In 2009 nam ze de stap waar ze nooit spijt van heeft gehad. “Ik besloot onafhankelijk interieuradviseur te worden voor in eerste instantie particulieren. Interieuradvies werd toen nog vaak als luxe gezien, dat is inmiddels wel flink veranderd, ook onder invloed van allerlei tv-programma’s.”

Eén van haar eerste klanten herinnert ze zich nog goed: “Ze wilden een 3D-tekening. Het tekenen met de computer heb ik me met behulp van mijn man - hij is bouwkundige - snel eigen gemaakt. Inmiddels gebruik ik het voor vrijwel elk project.”

Compleet advies en ontwerp

Anne breidde haar dienstenpakket in de loop der jaren flink uit: “In het begin richtte ik me vooral op stoffering en kleuradvies. Al snel kwamen daar ruimte-indeling en verlichtingsplannen bij. Later ging ik ook akoestische oplossingen verzorgen – als een van de weinigen in mijn branche – en meubels op maat ontwerpen.” Kortom: een compleet advies en ontwerp is wat ze haar klanten nu kan bieden. Ze noemt zich nu ook liever interieurontwerper dan interieurstylist. “Ik richt me meer op het totaal dan alleen op de afstyling.”

Voor particuliere en zakelijke klanten

Inmiddels werkt ze allang niet meer alleen voor particulieren, ook voor zakelijke klanten is ze volop actief. Zo was ze, op verschillende manieren maar altijd met een zeer tevredenstellend eindresultaat, onder andere betrokken bij de BMV in Mariënvelde “mijn visitekaartje”, de Stadskamer in Doetinchem, het nieuwe Vincentiusgebouw in Groenlo en de restaurants Bij Ons in Zevenaar en Silvolde.

De meeste projecten waarvoor Anne ingeschakeld wordt, betreffen renovaties van bestaande woonkamers en andere ruimtes. Maar ze wordt ook veelvuldig gevraagd voor nieuwbouw- en verbouwprojecten. “Ik word dan graag al in de eerste stappen betrokken”, vertelt ze. “Al bij de architect. Die kijkt bij het ontwerp wat past bij het gebouw; ik werk van binnenuit. Wat hebben de bewoners nodig, wat zijn hun wensen? Soms is het handiger om een indeling te veranderen of om ramen en deuren aan te passen.” In sommige gevallen doet ze de hele projectbegeleiding, maar in de meeste gevallen is ze in elk geval het aanspreekpunt voor de klant.

Samen met de opdrachtgever

“Ik volg interieurtrends, maar het mooist is om de klanten te verrassen, om samen uit te vinden wat hun stijl is. Tenslotte is de opdrachtgever degene die het interieur dagelijks beleeft. En ik help graag om dat interieur in alle opzichten – visueel, praktisch, akoestisch – zo prettig mogelijk te maken. Uitvoerbaar, functioneel en passend binnen het beschikbare budget.” Anne heeft verschillende pakketten voor haar klanten, variërend van advies over bijvoorbeeld kleuren tot en met complete ontwerpen. “Samen komen we er altijd uit en komen we tot een resultaat waar de gebruiker jarenlang plezier van heeft.”

Anne Interieur Advies & Ontwerp is aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Nederlandse Stylisten Crisp.

Dit artikel wordt u aangeboden door Anne interieur Advies & Ontwerp. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden