Afbeelding
Foto: PR

Een elektrische kachel, meer dan een back-up

Partnerbijdrage

In sommige gevallen ben je met het aanslingeren van de centrale verwarming duurder uit dan wanneer je een kleine, snelle, elektrische kachel aanzet in de ruimte die je verwarmd wilt hebben. Deze verspreiden in rap tempo hun warmte in de betreffende kamer en dan kun je meteen doen wat je van plan was, zonder te hoeven rillen van de kou. Een aantal redenen waarom je altijd één of twee elektrische kachels in huis moet hebben. 

Grote woonkamer

Sommigen kennen het geluk van een grote woonkamer, met een hoog plafond. Het duurt best lang voordat in deze ruimte de ideale temperatuur is bereikt. Waarom zou je dan niet even de elektrische kachel erbij pakken? Je wilt bijvoorbeeld na je werk meteen neerploffen op de bank met een filmpje en soms is het buiten zo koud dat het lijkt alsof er niet tegenop te stoken valt. Je haalt het apparaat uit de kast, plugt het in en richt het op de zithoek. 

In de garage klussen

Middenin de winter komt je dochter met een lekke band thuis en moet je die koude, tochtige garage in. Je haalt de elektrische kachel erbij, zet hem aan, en zit niet te vernikkelen terwijl je de binnenband in het koude water houdt. Zo kun je de hele winter dingen doen in de garage: timmeren, of meubels repareren. Het zou jammer zijn als je ‘s winters niks doet in de garage, alleen omdat je het er te koud vindt. Dit geldt ook voor andere ruimtes waar je schildert, muziek maakt of schrijft. 

Storing of uitval

Bij uitval van de verwarming, om wat voor reden dan ook, is het überhaupt fijn om een back-up in huis te hebben. Daarom is de aanschaf van één of enkele elektrische kachels geen overbodige luxe. Bijvoorbeeld het model Industrie Ventilatorkachel, dat via online warenhuis Heuts makkelijk te bestellen is. Je wilt er tenslotte warmpjes bij zitten terwijl ze het probleem oplossen. 

De was

Het kan in Nederland ‘s winters zo koud en vochtig zijn dat ook binnen de was niet droog wil worden. Wie geen budget heeft voor een droger en alleen in de garage of koude bijkeuken ruimte heeft om de was op te hangen, schaft een elektrische kachel aan en zet die vlakbij het wasrek. Dan is het allemaal zo droog. 

Tijdens het verbouwen

Er zijn veel redenen waarom je soms niet de centrale verwarming gebruikt - of kunt gebruiken. Veel oude huizen hebben niet in elke ruimte een radiator. In afwachting totdat deze geïnstalleerd wordt, biedt een elektrische kachel uitkomst, ook tijdens het verbouwen van de woning is het fijn om er alvast letterlijk wat warmte in aan te brengen. 

Dit artikel wordt u aangeboden door Heuts. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna