Geniet verantwoord van al het moois dat Dordrecht te bieden heeft dankzij een PCR test
Geniet verantwoord van al het moois dat Dordrecht te bieden heeft dankzij een PCR test Foto door Vlada Karpovich via Pexels

Een dag in Dordrecht: PCR testen en korte tripjes

Partnerbijdrage

Als je nog op zoek bent naar korte uitstapjes deze zomervakantie, is Dordrecht altijd een goed idee. Dordrecht is een van de oudste steden van Nederland. Juist daarom leent deze stad zich erg goed voor een uitgebreide stadswandeling. In deze blog gaan we dieper in op verschillende bezienswaardigheden in Dordrecht. Ook gaan we het hebben over PCR testen in Dordrecht. Deze kun je eenvoudig online boeken. Zo kan je met een gerust hart genieten van deze prachtige stad!

Stadswandelingen in Dordrecht

Wist je dat Dordrecht een van de oudste steden van Nederland is? Dat is niet alleen erg interessant, maar zorgt er ook voor dat er genoeg te zien is tijdens een stadswandeling. Deze stad heeft namelijk een tal van historische gebouwen die goed tot zijn recht komen tijdens een wandeling. De meest bekende hiervan zijn de Grote Kerk en het historische stadhuis. Als je nog wat dieper in de geschiedenis wilt duiken, zijn er ook genoeg musea te bezoeken. Zo is er het Dordts Patriciërshuis, waar schilderijen van Dordtse schilders tentoongesteld worden. 

De binnenhavens van Dordrecht

Ook de binnenhavens van Dordrecht vertellen het historische verhaal van deze stad. Zo kan je er ook voor kiezen om een wandeling te maken langs het havenkwartier. Hier kun je niet alleen de havens zelf bewonderen maar ook de vele oude gebouwen eromheen zoals pakhuizen en koopmanswoningen. Mocht je hier meer over willen weten of zien kun je je altijd verdiepen in de historische haven route van Dordrecht. Zo weet je zeker dat je niks over het hoofd ziet!

Dordrecht vanaf het water

Zoals je inmiddels in de gaten hebt, gaan water en Dordrecht hand in hand. Als je wandelen langs de havenroute niet ziet zitten, kun je de stad ook vanaf het water bewonderen. Dit kan tijdens de zomer met een rondvaartboot. Tegelijkertijd wordt er hier informatie verteld over de plekken waar je langs vaart.

Het Dordts Schapenkopje

Mocht je na een lange dag in Dordrecht nu behoefte hebben aan lekker eten en drinken, ben je in Dordrecht ook aan het juiste adres. Vooral liefhebbers van speciaalbier kunnen hier namelijk genieten van een Dordts Schapenkopje. Dit bier wordt in het centrum van de stad gebrouwen door Stadsbrouwerij Dordrecht en is verkrijgbaar bij verschillende cafés en restaurants. Er zijn vier verschillende soorten Dordtse Schapenkopjes, namelijk: Schapenkopje blond, Amber, Dubbel en Triepel.

Een PCR test boeken in Dordrecht

Ook als je op vakantie wil of gaat is het verstandig om je eigen gezondheid en die van anderen om je heen in de gaten te houden. Het is dan ook goed om te weten dat je voor een PCR test ook in Dordrecht terecht kan. Online kan je gelukkig makkelijk en snel een afspraak maken voor een PCR test Dordrecht. Zo kun je verantwoord genieten van deze historische stad!

Dit artikel wordt u aangeboden door Spoedtest.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna