Afbeelding
Foto:PR

Wat is een NLP opleiding en waarvoor kan ik die gebruiken?

Partnerbijdrage

NLP is de gangbare afkorting voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Het doel is om je eigen brein en ook dat van anderen beter te leren kennen, hetgeen meer zelfvertrouwen en betere communicatieve eigenschappen oplevert. Het komt zowel privé als in het werkende leven van pas. Hieronder lees je de redenen om een NLP opleiding te volgen. 

Algemene zelfontplooiing en -ontwikkeling

Jezelf ontplooien heeft veel te maken met zelfkennis. De vraag ‘wie ben ik?’ wordt tijdens een opleiding gecombineerd met de logische volgende vraag ‘wat wil ik?’. Een erkende specialist op dit gebied is de instantie UNLP. Via allerlei slimme tests kom je er samen achter wat je levensdoel is. Je komt erachter dat ambitie wellicht niet je grootste drijfveer is, maar juist veel van de wereld zien en veel mensen leren kennen. Of dat je een zo dienstbaar mogelijk leven wilt leiden, om er vooral voor anderen te zijn. De conclusie ligt opgesloten in je karakter, maar is soms moeilijk om dit zelf uit te vissen. 

Balans tussen werk en privé vinden

De een ziet werken als noodzakelijk kwaad, de ander leeft voor zijn baan. Het is niet gezegd dat iedereen maar 40 uur per week moet buffelen om alle materialistische neigingen het hoofd te kunnen bieden. Al decennialang is er de opvatting dat 30 of zelfs 24 uur per week werken ook voldoende is, zeker als je een werkende partner hebt en niet te hoge eisen qua luxe stelt. Maar NLP helpt je ook om met collega’s om te gaan en dat werk - als je om uiteenlopende redenen liever geen oude schoenen weggooit voordat je nieuwe hebt - een plek geeft en relativeert. 

Communicatie op werk en thuis

Verwachtingen moet je uitspreken, is een veelgehoorde waarheid. Wie niet zegt wat hij wil of voelt, zet anderen niet altijd aan het denken of aan tot actie. We zijn als mensheid gezegend met taal, maar niet iedereen durft zich uit te spreken en dat kan een belemmering vormen voor een goede relatie, maar ook op het werk. NLP leert je bovendien over het belang van non-verbale communicatie zoals lichaamstaal. 

Omgaan met stress en/of burn-out

Stress en burn-out komen veel voor. Ook dit geldt voor zowel keihard werkende zakenmensen als mensen met een parttime- of helemaal geen job. De oorzaak zit deels opgesloten in je karakter, maar NLP leert je om de signalen te herkennen en ermee om te gaan. Verder maakt de opleiding duidelijk dat je nooit te oud bent om het roer om te gooien. Het is jouw leven, het gaat erom dat je gelukkig bent.

Dit artikel wordt u aangeboden door Unlp.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna