Afbeelding
Foto: PR

Wat voor autoverzekering kan je het beste als zzp’er afsluiten?

Partnerbijdrage

Werk je als zelfstandige zonder personeel (zzp’er) en ga je vrijwel dagelijks bij klanten langs? Dan heb je misschien een zakelijke auto gekocht. Voordat je met dit voertuig de weg op gaat, moet je hem verzekeren. Net als personenauto’s mogen bedrijfsauto’s ook niet onverzekerd de weg op. Als je nog geen verzekering hebt afgesloten, kun je hier misschien nog wel wat hulp bij gebruiken. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk wat voor autoverzekering je het beste af kunt sluiten als zzp’er.

WA-verzekering voor auto’s ouder dan 10 jaar

Als je nog niet al te lang voor jezelf aan het werk bent, wil je de kosten het liefst zo laag mogelijk houden. In dat geval heb je er misschien voor gekozen om een tweedehands auto te kopen. Omdat je niet de eerste eigenaar bent van het voertuig, betaal je er minder voor dan voor een nieuwe auto. Je kunt deze auto het beste alleen verzekeren voor de wettelijke aansprakelijkheid. Een WA-verzekering is namelijk de meest gekozen verzekering voor auto’s ouder dan 10 jaar. Hiermee ben je alleen verzekerd voor schade die je met jouw auto bij anderen veroorzaakt.

WA + Beperkt Casco voor auto’s tussen de 6 en 10 jaar

Wanneer je een bedrijfsauto gekocht hebt die nog geen 10 jaar oud is, vind je de dekking van een WA-verzekering misschien onvoldoende. In dat geval kun je een WA + Beperkt Casco autoverzekering afsluiten. Deze verzekering wordt het meest gekozen voor auto’s tussen de 6 en 10 jaar oud. In vergelijking met een WA-verzekering is de dekking van deze verzekering net wat uitgebreider. Raakt jouw auto beschadigd door bijvoorbeeld brand, inbraak, storm of een botsing met een loslopend dier? Dan kun je ook een claim indienen bij je verzekeraar. Het nadeel van deze uitgebreidere dekking is dat je ook een hogere premie betaalt.

WA + Volledig Casco voor auto’s jonger dan 6 jaar

Ondernemers die in een bedrijfsauto jonger dan 6 jaar rijden, kiezen vaak voor de autoverzekering WA + Volledig Casco. Je bent hiermee verzekerd voor alles wat we hierboven al aanhaalden, maar dit is niet het enige. Beschadigt jouw auto als gevolg van een eenzijdige aanrijding, botsing of vandalisme? Dan keert een verzekeraar ook geld uit. Omdat WA + Beperkt Casco de meest uitgebreide dekking heeft, staat hij ook wel bekend als allrisk autoverzekering.

Kijk niet alleen maar naar de leeftijd

De leeftijd van een auto wordt vaak als uitgangspunt genomen bij een bedrijfsauto verzekeren. Ondanks dat de leeftijd je kan helpen de beste autoverzekering te vinden, raden wij je aan hier niet blind op af te gaan. Waarom niet? Omdat een auto ouder dan 10 jaar nog een behoorlijke dagwaarde kan hebben. Dit is bijvoorbeeld het geval als het voertuig een lage kilometerstand heeft. Overweeg dan om een uitgebreidere dekking voor jouw bedrijfsauto te kiezen. Schade aan jouw auto wordt dan ook vergoed, waardoor je dit niet uit eigen zak hoeft te betalen. Vergeet bovendien nooit een vergelijking te maken. Alleen dan lukt het je namelijk om de beste zzp autoverzekering te vinden.

Dit artikel wordt u aangeboden door Interpolis. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna