Afbeelding

Wat zijn de voordelen van een autovakantie?

Partnerbijdrage

Iedereen heeft zo zijn/haar eigen wensen rondom een vakantie. De één wil naar een ver land, de ander blijft het liefste in het binnenland en weer iemand anders wil thuis vakantie vieren. Een goede combinatie tussen een vakantie dichtbij, maar toch ook ver weg, is een autovakantie. Immers, met een auto kun je het hele Europese continent over, maar ook kiezen voor een binnenlandse vakantie. Met je eigen auto of met een auto van Autohopper, is een geslaagde vakantie gegarandeerd. Wat zijn de voordelen van een autovakantie?

Veel meer vrijheid
Met de auto op vakantie gaan, houdt in dat je van veel meer vrijheid geniet. Je bepaalt bijvoorbeeld helemaal zelf het tijdstip van vertrek, maar ook de plaats. Autohopper heeft meerdere locaties in Nederland en woon je in pakweg Groningen, dan zoek je op autoverhuur Groningen. Je hoeft geen rekening te houden met wanneer je trein, bus of vliegtuig vertrekt. Daarnaast bepaal je zelf de route die je rijdt. Blijf je in Nederland of wil je doorrijden naar Frankrijk of Scandinavië? Je hoeft met niemand rekening te houden, dus je stippelt de vakantie uit die jij wilt. Bovendien, als je een auto voor de vakantie huurt van Autohopper, dan hoef jij je ook over verzekeringen en pechhulp geen zorgen meer te maken, dit is inbegrepen. 

Op locatie hoef je geen vervoer meer te regelen
Heb je een camping, hotel of appartement in een Europees land geboekt? Ga je met het vliegtuig, dan zit je met de vraag hoe jij je op de betreffende locatie vervoert. Met een auto is dit geen vraag meer. Op locatie heb je altijd de auto al bij je. Zodra je aankomt begint ook daadwerkelijk je vakantie en je hoeft niet nog lang op een luchthaven rond te hangen om de autoverhuur of een dure taxi te regelen.

Neem zoveel bagage mee als je wilt
Je kent het vast wel als je met het vliegtuig op vakantie gaat; je koffer mag niet te zwaar zijn. Telkens moet je je koffer wegen en spullen eruit leggen die toch niet meekunnen, omdat de koffer anders te zwaar wordt. De auto kun je zo optimaal mogelijk gebruiken. Ieder hoekje en gaatje in de auto kun je desgewenst volstoppen met spullen. Jij bepaalt zelf, (tot het wettelijke beladen gewicht) hoeveel bagage je meeneemt.

Al behoorlijk duurzaam op weg
Vanzelfsprekend wordt er gezegd dat met de auto op vakantie gaan helemaal niet milieuvriendelijk is. Maar zet je dit af tegen het reizen met een vliegtuig, dan is een autovakantie vele malen duurzamer. Rijd je ook nog eens een elektrische auto, dan is je CO2 uitstoot nihil. Het hangt dus wel af met welk type auto je rijdt en met hoeveel personen. De eerlijkheid gebied ook om te zeggen dat een treinvakantie nog duurzamer is dan een autovakantie.

‘Dit artikel wordt u aangeboden door Autohopper. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna