Foto:PR
Foto:PR

Waarom u voor oorspronkelijke materialen kiest in uw huishouden

Partnerbijdrage

De houten deuren en meubilair, lederen bankstel, metalen kasten en gerecyclede materialen in uw huis zijn met zorg gekozen. Bij voorkeur ziet u er de oorsprong in terug. Niet alleen omdat het vaak unieke blikvangers zijn, maar ook om onderstaande redenen. 

Eiken deuren op maat: smaakvol vakwerk
Houten deuren zijn zó veel smaakvoller dan deuren van kunststof. Voor elke deuropening kan een eikendeur gemaakt worden. Het is geen hogere wiskunde, maar wel iets dat u graag aan vaklui overlaat. Het geheel moet vanzelfsprekend goed in de sponning hangen oftewel goed sluiten, de kou buiten houden én smaakvol zijn. De meubelmakers van Hout van Toen voegen desgewenst zwartmetalen accenten toe. 

Landelijk-industrieel, een nog altijd voortdurende trend
U bent trendy in de weer met niet alleen houten deuren en diverse meubels, maar ook met uw metalen lampen, lederen bankstel of het deel van de wand dat gestript is totdat de bakstenen zichtbaar zijn. Het modeverschijnsel landelijk-industrieel leek een hype, maar door het veelomvattende karakter ligt het in de lijn der verwachting dat dit fenomeen eindeloos voortduurt. De enige norm is dat de oorspronkelijke grondstof erin terug te zien is. 

Weg met milieu onvriendelijke zelfbouwpakketten
Menigeen heeft zich wel eens bescheurd om de bekende sketch van Youp van ‘t Hek: de worsteling met het stapelbed van een meubelgigant. ‘Dat nooit meer!’ denkt menigeen, ook omdat er wel eens een onderdeel ontbreekt of omdat het materiaal niet duurzaam is. Mensen komen erachter dat het onpersoonlijke en anonieme massaproductie is, waarmee u zich als bewoner allerminst onderscheidt van andere consumenten.

Duurzaamheid, trend en noodzaak tegelijk
Sinds de term ‘milieuvriendelijk’ is vervangen door duurzaam, is het zijn geitenwollensokken-imago kwijt. Vrijwel elk bedrijf, elke influencer, elke consument wil zijn steentje bijdragen aan een betere planeet. Duurzaamheid is even modieus als noodzakelijk. Wanneer u kiest voor hout als bouwmateriaal voor meubels en veel oude elementen recyclet, produceert u minder afval. Denk verder aan metalen kasten, vintage accessoires en zelfs kunstwerken die vervaardigd zijn uit wat anderen als afval zien. 

Meer binding met de natuur
Het is allerminst toeval dat de uitgebouwde woonkeuken met directe toegang tot de tuin hoog bovenaan de woonwensenlijstjes staat. Op deze manier ontstaat er meer binding met de natuur. Die neiging is terug te zien in de keuze voor op maat gemaakte houten meubels of andere duurzame elementen. De warme uitstraling van hout doet dagelijks beseffen waar het vandaan komt. Het ziet er simpelweg eerlijker uit dan meubels die zogenaamd ‘strak’ maar vooral anoniem ogen.

‘Dit artikel wordt u aangeboden door Hout van toen. Het is niet gemaakt onder de verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna