Het nieuwe logo voor de lokale afdeling van D66.

Het nieuwe logo voor de lokale afdeling van D66.

D66 Oost Gelre wordt Democraten Oost Gelre

Politiek

OOST GELRE - Bij de komende raadsverkiezingen op 16 maart 2022 zal D66 meedoen als lokale politieke partij onder de naam Democraten Oost Gelre. Een aantal leden van D66 hebben de lokale partij opgericht onder deze naam. In goed overleg met het Landelijk Bestuur van D66 is voor deze naam gekozen. De huidige fractie van D66 zal de raadsperiode gewoon afmaken, en na de verkiezingen naadloos overgaan in de fractie Democraten Oost Gelre.

“De belangrijkste reden voor deze wijziging is dat wij als lokale afdeling nog dichter bij de bevolking willen staan”, zo laat fractievoorzitter Jerry van der Meulen weten die ook bij de komende verkiezingen lijsttrekker is. “Het beleid van de afgelopen jaren zal in grote lijnen ongewijzigd blijven. Wij hopen dan ook dat onze D66-kiezers ons trouw zullen blijven, zeker nu wij doorgaan als lokale partij. Uiteraard wel met het gedachtegoed van D66. Wij gaan ervan uit, door de wijziging naar een lokale partij, dat wij de burgers van Oost Gelre nog beter kunnen bereiken nu er geen druk meer is vanuit een landelijke partij.”

Medio januari zal Democraten Oost Gelre de definitieve kandidatenlijst bekend maken. De aanmelding voor de kandidatenlijst staat daarom nog steeds open. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Jerry van der Meulen (06 – 40 60 61 71), Jan Janssen (06 – 28 53 36 25) of via het e-mailadres democratenoostgelre@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna