Eén van de nieuwe verkiezingsborden, zoals die is geplaatst in grote kern Groenlo met op de achtergrond de RK Calixtusbasiliek. Foto: Theo Huijskes
Eén van de nieuwe verkiezingsborden, zoals die is geplaatst in grote kern Groenlo met op de achtergrond de RK Calixtusbasiliek. Foto: Theo Huijskes

Nieuwe verkiezingsborden in alle kernen van Oost Gelre

Politiek

OOST GELRE - In de gehele gemeente Oost Gelre worden alle registers opengetrokken voor de op woensdag 16 maart te houden gemeenteraadsverkiezingen. Aan de verkiezingen in deze gemeente nemen deze keer in totaal acht partijen deel. De laatste verkiezingen voor de gemeenteraad vonden plaats op 21 maart 2018, toen met in totaal zes partijen. De omvang van de gemeenteraad, beter gezegd het aantal uiteindelijk benoemde raadsleden hangt samen met het aantal inwoners dat de gemeente telt. In het geval van de gemeente Oost Gelre, die bijna 30 duizend inwoners telt, zijn er in totaal 21 raadszetels beschikbaar.

Door Theo Huijskes

Naast de verkiezingscampagnes, die door de politieke partijen zelf worden georganiseerd, is het college van burgemeester en wethouders verantwoordelijk voor de totale organisatie van de verkiezingen. Naast het toezicht op de naleving van de regels voor de verkiezingscampagnes, regelt het college onder andere de locaties voor de stembureaus en de aanstelling c.q. benoeming van de stembureauleden. 

Volgens gemeentelijk woordvoerder, tevens raadsgriffier John Vinke zorgt de gemeente Oost Gelre er ook voor dat de deelnemende partijen een aantal faciliteiten krijgen aangereikt.

“Dit kan variëren van de organisatie van bijvoorbeeld een lijsttrekkersdebat tot de verstrekking van naast de nodige adviezen een promotiefilmpje, alsmede het beschikbaar stellen van ruimte op de gemeentelijke website. Wat een extra vermelding verdient, zijn de nieuwe verkiezingsborden in alle grote en kleine kernen van de gemeente Oost Gelre. In dit geval hebben de oude, versleten houten borden plaats gemaakt voor grote aluminium frames met daarover een doek, waarop alle deelnemende partijen wat omvang betreft éénzelfde plekje hebben gekregen. Een duidelijke, tevens zichtbare verbetering ten behoeve van de totale verkiezingscampagne.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant