Marieke Frank en Karel Bonsen in Lichtenvoorde bij Karels boom. Foto: Mark Ebbers

Marieke Frank en Karel Bonsen in Lichtenvoorde bij Karels boom. Foto: Mark Ebbers

Bomen voor vertrokken wethouders

Politiek

OOST GELRE - Sinds 14 juni zijn Karel Bonsen (VVD) uit Lichtenvoorde en Marieke Frank (CDA) uit Groenlo ex-wethouders van de gemeente Oost Gelre. Het was voor beiden hun eigen besluit om geen deel uit te gaan maken van het nieuwe college, dat overigens net als het vorige een CDA-VVD samenstelling heeft. Donderdag 30 juni werd feestelijk afscheid genomen van de twee. Met ‘s middags en ‘s avonds een feest met receptie bij Erve Kots. Maar het begon eerder op de middag met het planten van twee bomen: in het Wentholtpark in Lichtenvoorde en het stadspark in Groenlo.

Door Mark Ebbers

Met een Rolls Royce wordt Karel Bonsen met zijn vrouw vervoerd naar het Wentholtpark, een heel kort ritje want hij woont er om de hoek. Even later arriveert een klassieke Daimler met daarin Marieke Frank en haar man. Een medewerker van de gemeente heeft voorbereidingen getroffen en gezorgd dat het gat gegraven is en de boom present is. Burgemeester Annette Bronsvoort heet het gezelschap, met naast de hoofdpersonen enkele genodigden, welkom en richt zich tot haar voormalige wethouder Bonsen: “Ik weet dat ik je met een boeketje bloemen niet echt een plezier doe, en een boeketje bomen zou wat lastig zijn. Daarom hebben gekozen voor één boom.”
Hetty de Wit van de gemeente Oost Gelre geeft uitleg over de boom en vraagt aan Karel, van huis uit bioloog, of hij de boom herkent. En dat doet hij: een honingboom. Op wat de botanische naam is, moet hij het antwoord schuldig blijven, maar hij kan het vanaf nu elke dag nalezen op het informatiepaneeltje dat naast de boom blijft staan. Het is een benauwde dag, maar dat neemt niet weg dat de twee vertrekkende wethouders aan het zand scheppen en aan het gieten worden gezet.

Dan gaat het gezelschap naar Groenlo, waar in het park een boom voor Marieke Frank wordt geplant. Ze weet niet exact welke boom het is, maar komt met “misschien een kastanje” toch in de buurt. Het is een wilde paardenkastanje. Ook zij kan haar boom en het bijgeplaatste paneeltje dagelijks bekijken, want ook voor haar is het maar enige honderden meters van haar huis.

Marieke Frank en Karel Bonsen in Groenlo bij Mariekes boom. Foto: Mark Ebbers

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant