Impressie van het aanzicht van Bommelwereld vanaf de N18.

Impressie van het aanzicht van Bommelwereld vanaf de N18.

Van der Heijden Architecten

Gemeente kijkt uit naar komst Bommelwereld

Politiek

GROENLO - “Het wordt een indrukwekkend gebouw en een echte publiekstrekker”, zegt wethouder Jos Hoenderboom over Bommelwereld, het nieuwe attractiepark van Marveld Recreatie dat aan de N18 zal verrijzen. Het streven is nog steeds dat Bommelwereld op 1 oktober 2024 de deuren opent. De gemeente wil graag meewerken om die datum te halen.

Door Kyra Broshuis

Bommelwereld moet een toeristische attractie van nationale allure worden. Het wordt een 10.000 vierkante meter groot attractiepark in de sfeer van Olivier B. Bommel. Het attractiegedeelte wordt volledig gethematiseerd. Er komt een bioscoop, een theater en verschillende attracties. Uiteraard allemaal op hoog niveau. Er komt ook een museaal deel, gebaseerd op de collectie van de Bommelzolder. Die collectie bestaat uit uiteraard de beroemde boeken en strips maar ook uit verschillende voorwerpen zoals posters, puzzels, schilderijen, kleding en serviesgoed. 

Vergunning ondanks negatief advies
Ondanks het feit dat er een negatief advies ligt van de welstandscommissie, heeft het college besloten de bouwvergunning af te geven. “Maar dat negatieve advies heeft uitsluitend te maken met het feit dat er nog te weinig informatie beschikbaar is. Daarom nemen we het welstandsaspect straks mee in de bouwvergunning voor de tweede fase” legt de wethouder uit. De vergunning voor de bouw van de ontvangstruimte en de achterliggende hal is nu verleend. De verwachting is dat die bouw ongeveer een jaar in beslag zal nemen. Daarna komt de afwerking buiten aan de beurt en daar komt ook de welstand bij kijken. “We hebben goed contact met de ondernemer en hij is ook absoluut bereid mee te werken aan de zaken die in het welstandsrapport vermeld worden.” De tweede fase van de bouw zal ook ongeveer een jaar in beslag nemen. De welstandscommissie wil meer inzicht in de inpassing van het gebouw in een groene omgeving.

De gemeente kijkt uit naar het nieuwe project. “Het wordt echt een aanwinst voor de hele gemeente. Alleen al het aanzicht van het kasteel vanaf de N18 wordt bijzonder indrukwekkend met die 39 meter hoge torens. Een echte eyecatcher”, zo zegt Hoenderboom. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant