Alfred Wopereis. Foto: website gemeente Oost Gelre
Alfred Wopereis. Foto: website gemeente Oost Gelre

Alfred Wopereis stapt van VVD over naar NLog

Politiek

OOST GELRE - Nadat eerder boegbeeld Ronald Willering van OOG bekend maakte verder te gaan met een nieuwe partij, komt nu VVD’er Alfred Wopereis met het nieuws dat hij overstapt naar NLog.

Door Kyra Broshuis

Dat zijn in één week dus twee raadsleden die opstappen bij hun partij en hun zetel meenemen. Wopereis gaat nu, samen met Bertie Bosker, deel uitmaken van de tweemansfractie in de gemeenteraad van Oost Gelre. Dat betekent dat NLog een zetel erbij krijgt en de VVD er één verliest. Wopereis is gemeenteraadslid voor de VVD sinds februari 2016 en zat ook in de periode 2010-2014 voor deze partij in de raad. Hij zegt zich niet meer geheel te kunnen vinden in het landelijke beleid van de VVD.  “Dit brengt mij ertoe om de overstap naar NLog te maken, een plek waar ik mij beter thuis voel. De standpunten van deze partij staan dichter bij mij; het boerenhart spreekt hier. Ik wil me als betrokken bestuurder graag met passie en toewijding blijven inzetten voor de belangen van alle boeren, burgers en bedrijven in onze mooie gemeente. NLog zal de coalitie positief kritisch blijven volgen en hoopt op een goede samenwerking met hen.” 

Tweede raadslid binnen een week dat oorspronkelijke fractie verlaat

Niet gepast
Fractievoorzitter Kees Porskamp van de VVD in Oost Gelre zegt in een reactie het vertrek van Wopereis te betreuren. “De fractie van de VVD heeft pogingen ondernomen om hem voor de fractie te behouden, maar dit heeft niet tot het gewenste resultaat geleid. Wij respecteren de keuze van de heer Wopereis maar wij betreuren het dat er geen gehoor is gegeven aan de oproep om de zetel aan de partij te laten. Dat zou, gezien het aantal voorkeurstemmen van 43 dat hij behaald heeft bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen, passend zijn geweest. Met dat aantal werd hij niet rechtstreeks gekozen. Wij hebben echter de door Wopereis gemaakte keuzes te respecteren.”

De nieuwe zetelverdeling in de gemeenteraad van Oost Gelre is nu als volgt: CDA 7, VVD 4, OOG 5, NLog 2, OLW 1, PvdA en de nieuwe partij LBog 1. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant