Afbeelding ter illustratie.
Afbeelding ter illustratie.

Raad verbolgen over houding Delta

Politiek

Stichting weigert exploitatie gymzaal

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Het nieuws dat het nieuwe IKC aan de Karel Doormanstraat geen gymzaal krijgt, roept vragen op bij de leden van de gemeenteraad. Jeroen Gerretsen van het CDA vindt het een gemiste kans. “Die gymzaal zou dan wel door de overkoepelde stichting Delta geëxploiteerd moeten worden. Het is teleurstellend dat Delta dat niet wil.”

Een flink eind lopen
OLW zegt de houding van Delta laakbaar te vinden. “Andere stichtingen dragen wel zorg voor de exploitatie van gymzalen. Nu moeten de kinderen van het IKC straks een flink eind lopen. En ook nog eens de drukke Ruurloseweg oversteken”, zo zegt Ton Meijer. OLW wil weten of de gymzaal eventueel ook aangepast in plaats van gesloopt kan worden. NLog vindt dat de sloop van de oude Willibrordusschool wel erg lang duurt. “De kinderen zitten nu al 3 maand in de oude Watermolenschool, waarom duurt dit allemaal zo lang. Dat er nu een IKC komt zonder gymzaal is begrijpelijk gezien de hele discussie rondom de binnensportvoorzieningen in Groenlo. Het is nu zaak om in actie te komen; regel de sloop en de nieuwbouw. Doorgaan, en gauw!”, zo roept Bertie Bosker van NLog op.

Leerlingen de dupe 
De VVD vindt het jammer dat de leerlingen nu de dupe zijn van de houding van Delta. “Dat ze straks geen eigen gymzaal hebben, hebben ze aan het schoolbestuur te danken”, aldus Frank Beurskens. De PvdA zegt dat sportvoorzieningen in combinatie met school in Groenlo lastig is. “We hebben hier lang op elke school een gymzaal gehad. Delta wil niet mee meewerken aan de exploitatie en als de gemeente het gaat doet zou dat precedentwerking op kunnen leveren”, zo laat Richard Klein Tank weten. De fracties willen weten hoe de medezeggenschapsraad van de school er instaat.

Voldoende gymruimte
Wethouder Bart Porskamp zegt dat de stichting het aanspreekpunt is voor de gemeente. “We weten niet hoe de onderlinge communicatie van het bestuur met de medezeggenschapsraad is.” Hij verduidelijkt nog eens het uitgangspunt van de gemeente; voor onderwijs zijn 4 zaaldelen nodig en voor sport 5. “We concentreren de zaal straks op IKC 2, dat aan de Buitenschans komt. De bestaande hal aan de Karel Doormanstraat aanpassen kan niet. Dat heeft te maken met het (nieuwe) bestemmingsplan. Daarbij komt dat de hal behoorlijk verouderd en op is. Wij hebben overigens nog geen definitieve ‘go’ van Delta; zij hebben ingezet op een IKC met gymzaal. Niet elk IKC heeft een gymzaal, dat zien we om ons heen. We kunnen voldoende gymruimte bieden maar dat hoeft niet bij elke school apart.” Het beeldkwaliteitsplan dat in de vergadering is besproken, gaat als hamerstuk door naar de raad.

Wordt vervolgd. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna