Onder het toekomstige evenementenplein moet een parkeerkelder komen, zo vinden vier Lichtenvoordse ondernemers. Foto: PR
Onder het toekomstige evenementenplein moet een parkeerkelder komen, zo vinden vier Lichtenvoordse ondernemers. Foto: PR

Initiatiefgroep pleit voor parkeerkelder onder evenementenplein

Politiek

‘Gunstig voor winkelend publiek én toekomstige bouwontwikkelingen’ 

Door Kyra Broshuis

LICHTENVOORDE - Een parkeergarage onder het toekomstige evenementenplein in Lichtenvoorde, pal naast de Markt. Een groepje Lichtenvoordse ondernemers (Gierkink Makelaars, Wessels Vakbouwers, OK Makelaar en Steentjes Makelaars) ziet dat helemaal zitten. De groep heeft een brief gestuurd naar het college en de gemeenteraad met hun voorstel.

De groep zegt dat de tijdelijke parkeervoorziening op het terrein van de oude bibliotheek altijd goed bezet is. De ondernemers zeggen dat het succes van het nieuwe Evenementenplein valt of staat met de aanwezigheid van toereikende parkeerfaciliteiten in de directe omgeving. “We hebben hier onze gedachten over laten gaan en denken dat het slim is om nu alvast voorzieningen te treffen voor de toekomst”, licht Silvio Gierkink toe. “Wij willen voorstellen om een haalbaarheidsonderzoek te (laten) doen voor het realiseren van een ruime parkeerkelder onder het plein. Wij denken dat dat vrij eenvoudig mogelijk is, mogelijk zelfs in 2 lagen. Het centrum van Lichtenvoorde, zowel het winkelend publiek als ook de toekomstige bouwontwikkelingen zullen daar nog jaren profijt van hebben.”

Argumenten
De initiatiefnemers hebben een en ander geïnventariseerd en komen met een uitgebreide argumentenlijst. Daarop staat onder andere dat de benodigde grond al in handen van de gemeente is en dat het plein toch al aangepakt gaat worden. “De parkeerkelder kan tevens dienen als fundering.” Ook zijn er al kandidaat-kopers en -ontwikkelaars bekend. “We verwachten dat we 10 tot 25 procent van de plekken direct weg kunnen zetten waarmee de financiering al deels gegarandeerd is.” Met de komst van de parkeerkelder zal Lichtenvoorde als winkelcentrum nog beter op de kaart gezet kunnen worden, zo schrijft de groep. De brief met het voorstel ligt inmiddels bij de gemeente.

Wordt vervolgd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna