Afbeelding

OOGenblik

Politiek

Woning in nood
In de gemeenteraad drukt OOG al een jaar lang op het versnellen van de woningbouw. Bij de behandeling van de Woonvisie Oost Gelre 2023-2030 deed OOG dat opnieuw. Want op papier heeft Oost Gelre veel plannen, die plannen worden vaak met de mond herhaald en achteraf blijken die plannen dan niet gehaald. OOG bleef altijd positief en bleef hulp aanbieden. Vooral door met voorstellen aan te dringen op lef en visie voor de korte termijn. Want de woningnood moet zo snel mogelijk opgelost worden. Voor OOG vraagt een crisis doorbraken en ongewone maatregelen.

Stevige voorstellen
In de gemeenteraad van 4 juli werd de Woonvisie behandeld. Het logische moment voor Freek Jansen namens OOG om zes stevige maar opbouwende voorstellen te doen. Vooraf waren de voorstellen naar alle partijen in de gemeenteraad gestuurd. Blijkbaar heeft de coalitie van CDA en VVD hierover vooraf overleg gevoerd. Want na twee zinnen zin van wethouder Bart Porskamp (VVD) was het klaar. ‘Ik ontraad alle zes voorstellen. Trouwens, val me tot de zomer van 2024 niet meer lastig met dit soort voorstellen’.

Arrogantie 
Die laatste zin kwam Bart Porskamp op een reprimande van het langst zittende raadslid Richard Klein Tank (PvdA) te staan. ‘Arrogantie van de macht’ was de samenvatting. Het CDA en de VVD lieten het erbij en stemden in één klap tegen de zes voorstellen.

‘Voor OOG
vraagt een
crisis
doorbraken
en ongewone
maatregelen’


Woonserie
Die voorstellen zijn het zeker waard met iedereen te delen. Dat gaat OOG doen. Vanaf eind augustus in een ‘Woonserie’ in Elna en Groenlose Gids. De Woonvisie Oost Gelre is door de gemeenteraad vastgesteld, maar met visies worden geen woningen gebouwd. Een woning in nood kan in deze tijd alleen met een ongewone aanpak een woning in aantocht worden.

Scouting Groenlo
De zeer actieve Scouting Groenlo kreeg van de hele gemeenteraad een eenmalige subsidie van maar liefst € 200.000,- . Scouting Groenlo gaat € 650.000, steken in nieuwe gebouwen en een prachtige herinrichting van hun terrein midden in Groenlo. Ze hadden al bijna € 200.000,- aan andere subsidies binnen geharkt en ze gaan voor € 250.000,- zelf de handen uit de groene mouwen steken. Scouting Groenlo kennende gaat dat helemaal mooi worden.

Fractie OOG in gemeenteraad en commissie,
Hans Scheinck, Freek Jansen, Jurgen Bluemink, Denise van der Donk-Eskes, Ben Hummelink, Gerard van Zanten.


info@oog-oostgelre.nl

Freek Jansen. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna