Saskia van Lier.
Saskia van Lier.

Het Gloria van Vivaldi

Religie

LICHTENVOORDE - Op donderdag 17 november vindt in de Johanneshof een lezing plaats over het beroemde muziekstuk ‘Gloria’ van Vivaldi. De avond start om 20.00 uur en wordt begeleid door Saskia van Lier. Zij studeerde Klassieke talen en Godsdienstwetenschappen aan de Rijksuniversiteit van Groningen. 

Vivaldi schreef zijn beroemde Gloria in D voor de ‘engeltjes’ van het Pio Ospedale, een meisjesweeshuis in Venetië. Zij zongen het Gloria in de kerk vanachter de schermen, omdat de aanblik van deze vrouwen nog wel eens afleidde van de gedachte aan God. Het Gloria in D klinkt hemels en machtig, het roept precies dat gevoel op dat past bij het ‘glorieuze’ moment in de mis dat de hemel zich lijkt te openen. Stel je voor dat je in een kerk bent waar dat gevoel in beelden wordt bevestigd. Beeld, ruimte, liturgie en muziek vallen dan perfect samen.  

Saskia van Lier is gespecialiseerd in Christelijke kunst en architectuur. Ze neemt haar luisteraars graag mee om alle prachtige achtergrondverhalen te delen. Tijdens deze lezing hoort u delen van Het Gloria en vertelt Saskia meer over de kerkbeelden.

De avond duurt tot 22.00 uur en iedereen is welkom. De toegang is gratis; een vrijwillige bijdrage na afloop wordt zeer op prijs gesteld. Consumpties zijn voor eigen rekening. De Johanneshof ligt aan de Rentenierstraat 9 in Lichtenvoorde. Parkeren kan achter de kerk bij de Albert Heijn.

Saskia van Lier.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna