Het Madrigalkoor uit Vreden verzorgt het derde adventsconcert in de Barokkerk in Zwillbrock. Foto: PR

Het Madrigalkoor uit Vreden verzorgt het derde adventsconcert in de Barokkerk in Zwillbrock. Foto: PR

Adventsconcert van het Madrigalkoor Vreden in Zwillbrock

Religie

ZWILLBROCK - Op de derde adventszondag, 11 december om 16:30 uur zal het Madrigalkoor Vreden onder leiding van Kurt-Ludwig Forg weer een Adventsconcert geven in de Barrokkerk Zwillbrock.

Het concert begint met Cesar Bresgens ‘O du stille Zeit’ en de canon ‘Freut euch ihr Christen’. Deze canon is een directe verwijzing naar de betekenis van de derde adventszondag: Gaudete – Verheugt u, want de Heer is dichtbij! Een oproep, die gezien de politieke staat van de wereld als uitdaging kan worden opgevat. 

Ook in het volgende lied wordt het verlangen van de mensen naar verlossing en vrede duidelijk: ‘O komm, o komm, Emanuel’ van David Willcocks. Daarop volgen de canon ‘Machet die Tore weit’ van Hermann Ruhe, daarna Friedrich Silchers versie van ‘Macht hoch die Tür’ en het prachtige ‘Hoch tut euch auf’ von Christoph Willibald Gluck. 

Na ‘O Heiland, reiß die Himmel auf’ van Heinrich Laup begint het tweede deel van het concert. Dit zal door een groep blokfluiters, bestaand uit leden van het koor, worden ingeleid met de ‘Pastorale’ uit het kerstconcert van Arcangelo Corelli. Met het bekende ‘Es ist ein Ros entsprungen’ in de versie van Hugo Distler, Jakob Christs ‘Freu´ dich Erd´ und Sternenzelt’ en Carl Loewes ‘Quem pastores laudavere’ wordt de aandacht gericht op het kerstverhaal. 

Het concert eindigt met twee modernere stukken, waarbij de roep om vrede en het lof van de schepping in het middelpunt staan: ‘One candle, one light’ van Andy Beck en ‘Look at the World’ van John Rutter. Het muzikale optreden zal worden aangevuld met contemplatieve en meditatieve teksten. De entree is gratis, bij de uitgang kunt u een vrijwillige bijdrage doen. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna