Leden van de Johanneskerk die Actie Kerkbalans een warm hart toedragen en zich ervoor inzetten. Foto: PR

Leden van de Johanneskerk die Actie Kerkbalans een warm hart toedragen en zich ervoor inzetten. Foto: PR

Actie Kerkbalans 2023

Religie

LICHTENVOORDE - De Protestantse gemeente Lichtenvoorde luidt zaterdag 14 januari om 13.00 uur de klokken van de Johanneskerk in Lichtenvoorde. Het startsein voor de Actie Kerkbalans, een actie om een financiële bijdrage op te halen voor de kerk. Dankzij Actie Kerkbalans kunnen kerkgemeenschappen functioneren en hun maatschappelijke functie blijven vervullen.

Actie Kerkbalans is een landelijke campagne en initiatief van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk, de Evangelische Broedergemeente en de Oud-Katholieke Kerk. Met meer dan 2.000 deelnemende kerken is het de grootste fondsenwervende actie in Nederland. Parochies en gemeenten krijgen geen subsidie, daarom hebben zij die financiële bijdrage hard nodig om te kunnen bestaan en van waarde te blijven voor de samenleving. De actieperiode loopt van 14 tot en met 28 januari.

Door de klokken te luiden, vraagt de Johanneskerk aandacht voor het belang van de kerk. De kerk is namelijk voor veel mensen van grote betekenis! Leden omschrijven de waarde van de kerk als volgt: ‘In de kerk mag ik zijn wie ik ben’, ‘Ik kom er tot rust in de hectiek van alle dag’ of ‘Ik kan er praten over wat me bezighoudt en mijn zorgen uiten’. Ook de maatschappelijke functie van de kerk is waardevol. Met verschillende activiteiten maakt de kerk zich sterk voor mensen in de samenleving die steun nodig hebben. Iedereen is welkom.

Slogan van de Actie Kerkbalans 2023 is: Geef vandaag voor de kerk van morgen! Want kerken willen ook voor de generaties die komen van betekenis zijn. Wanneer mensen een bijdrage geven, kan de kerk in de toekomst blijven doen waar ze al eeuwenlang voor staat: omzien naar elkaar.

Geen lid van de Johanneskerk? U kunt onze kerk ook ondersteunen met een vrije gift, via bankrekeningnummer: NL37 RABO 0373 7245 78. Lees meer over de actie op www.kerkbalans.nl of op www.pkn-lichtenvoorde.nl 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant