De slotronde van ‘Petje op, Petje af!’ wordt gespeeld met een drietal finalisten. Foto: Theo Huijskes
De slotronde van ‘Petje op, Petje af!’ wordt gespeeld met een drietal finalisten. Foto: Theo Huijskes

BC Longa ’30 zorgt voor een gezellige sponsorbijeenkomst

Sport

LICHTENVOORDE - Het is inmiddels verworden tot een eigenlijk niet meer weg te denken traditie. Een sponsorbijeenkomst, een meeting waarbij het aspect gezelligheid hoog in het vaandel staat en dat voorafgaande aan de voetbalderby van het Oosten. Was het op woensdag 9 maart jl. RKZVC dat Longa ’30 op bezoek kreeg, afgelopen zaterdag was het de beurt aan Longa ’30, dat naast de eigen sponsorkring ook tientallen RKZVC-sponsoren verwelkomde. Onder de rook van het sportpark De Treffer, de thuisbasis van Longa ’30, was het zaal ’t Zwaantje waar de sponsoren werden verwelkomd door het bestuur van BC Longa ’30 onder aanvoering van voorzitter Eef Steentjes.

Door Theo Huijskes

In zijn openingswoord sprak woordvoerder Steentjes de hoop uit dat beide clubs zich weten te handhaven in de hoofdklasse van de KNVB, zodat bijeenkomsten als deze onverminderd doorgang kunnen vinden. Tegelijkertijd liet hij weten dat Longa ’30, ondanks de huidige, benarde positie in de hoofdklasse, nog steeds nieuwe sponsoren mag verwelkomen.

“Als businessclub tellen wij inmiddels 198 bedrijven en daarnaast ben ik blij en trots dat ik iedereen hier kan meedelen dat het 199ste en 200ste bedrijf in de wachtkamer zitten”, om er vervolgens nog even op te wijzen dat er ongeacht de afloop van de huidige competitie nog een interessante activiteit wordt georganiseerd, waar ook enkele prominente, zowel Gelderse als Oost Gelrese clubs bij betrokken zijn.

De bijeenkomst van afgelopen zaterdag stond naast het nuttigen van een sapje en een hapje tevens in het teken van het spel ‘Petje op, Petje af!’ Een quiz waarbij deze keer de kennis van alle aanwezigen werd getest met betrekking tot wetenswaardigheden over de clubs. Opvallend hierbij was dat de aanwezige wethouder sportzaken Bart Porskamp, geboren en getogen in Groenlo, zich lang staande wist te houden tussen alle aanwezigen met een Lichtenvoordse of Zieuwentse roots. Na een slotronde, waarvoor zich een drietal finalisten hadden geplaatst, was het uiteindelijk voormalig Longa ’30-voorzitter Marcel Eekelder, die als winnaar met de hoofdprijs aan de haal ging.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant