Finish Wipe-out in de Hamalandhal. Foto: Jos Betting
Finish Wipe-out in de Hamalandhal. Foto: Jos Betting

Wipe-out duo’s strijden om de snelste tijd

Sport

LICHTENVOORDE - In de Oost Gelre Sortweek werd de Hamalandhal op vrijdagmiddag 20 mei omgetoverd tot een wipe-outbaan. In de grote zaal bestormden jeugdige sportievelingen een vijfenzeventig meter lange stormbaan. Wie als snelste duo de finish bereikte, was de winnaar. 

Door Dinès Quist

De junioren van acht tot twaalf jaar trapten de vrijdagmiddag af. Later op de middag was de oudere jeugd van twaalf tot achttien jaar aan de beurt. Al ver voor het eerste startschot rennen en springen de kinderen zich warm en bespreken hun tactiek. Net als professionele sporters kreeg de eerste groep van 27 junior-duo’s een nummer opgespeld. Als hun nummer omgeroepen werd, moesten zij in tweetallen de stormbaan op, om als duo de snelste tijd neer te zetten. Wachtend op hun beurt, moedigden de kinderen aan de zijlijn hun vriendjes en klasgenootjes aan. Wanneer het nummer van een duo werd omgeroepen sprintten ze weg, zetten ze hun handen in de touwen, trokken zich op en beklommen de obstakels. Muziek in de zaal zweepte de kinderen op en maakte van het sportevenement een feestje.

Wipe-out-winnaars
De teller liet genadeloos zien in hoeveel tijd de stormbaan was afgelegd. Reza en Sara bestormden de baan in 1 minuut en 26 seconden en mochten zich winnaar noemen van de categorie jonge jeugd. Zij wonnen een waardebon van 25 Euro. “We hadden geen tactiek”, vertelt Reza, “we gingen gewoon zo hard mogelijk.” Sara denkt wel te weten waarom ze gewonnen hebben. “Ik doe aan survival-sport en dat heeft Reza vroeger ook gedaan.” Van de categorie oudere jeugd wonnen Thijs en Wes, zij wisten de finish te halen in maar liefst 1 minuut en 14 seconden.

Mazzel in Hamalandhal
De Wipe-out is georganiseerd door Jongerenwerk Mazzel in samenwerking met de Hamalandhal. “In de sportweek van Oost Gelre wilden we de jeugd op een leuke manier in beweging krijgen,” vertelt Talie van Mazzel. “Het lijkt een schot in de roos, want de jongeren zijn super enthousiast.” Medeorganisator Tim Bader, facilitair manager van Hamalandhal is al net zo enthousiast als de kinderen en is van plan om het record te verbreken. Of dat gelukt is, is niet bekend.

Sportweek Oost Gelre
Afgelopen week werd de eerste editie ‘Oost Gelre Sportweek’ gehouden met tal van sportevenementen. Jaarlijks zal deze sportweek in mei terugkeren. De Oost Gelre sportweek wordt georganiseerd door een werkgroep ontstaan vanuit het sportakkoord dat samen met de gemeente, het jongerenwerk, de Hamalandhal en sport- en beweegaanbieders, activiteiten organiseert om (nieuwe) sporters op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met sport en bewegen. 

Finish Wipe-out in de Hamalandhal. Foto: Jos Betting
Dinès Quist interviewt Talie Wijlens (rechts) en Tim Bader over de Oost Gelre Sportweek. Foto: Jos Betting
Finish Wipe-out in de Hamalandhal.Foto: Jos Betting
Finish Wipe-out in de Hamalandhal. Foto: Jos Betting
Finish Wipe-out in de Hamalandhal. Foto: Jos Betting
Finish Wipe-out in de Hamalandhal. Foto: Jos Betting
Finish Wipe-out in de Hamalandhal. Foto: Jos Betting

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna