Slechte reeks van RKZVC gaat verder

Sport

ZIEUWENT - Zondag dacht RKZVC kans te hebben op een goed resultaat tegen Hoogland uit Amersfoort dat eveneens nog maar één punt had na drie wedstrijden. Ook vandaag was het veldspel over zijn geheel weer redelijk in evenwicht maar zodra RKZVC over de middellijn komt, weet het weinig mogelijkheden te creëren. Hoewel Hoogland wel meer schietpogingen had, creëerden ze ook geen echte kansen.. Vooral rust misten die de juiste richting maar na rust hadden ze ook tweemaal pech met schoten die er via de onderkant van de lat niet in gingen.

Alles bij elkaar gebeurde er voor rust aan beide kanten voor de doelen weinig. Na een sterker begin van Hoogland in de eerste twintig minuten kwam RKZVC beter in het spel zonder dat het voor rust tot een uitgespeelde kans leidde. Op de vijf doelpogingen van Hoogland hoefde keeper Joël Paijers maar één keer te redden.

Vier minuten na rust maakte Hoogland echter al de 0-1 doordat Frank Voorwald van dichtbij raak kopte. Bijna alle besprekingen, die je mogelijk in de rust maakt, kunnen dan al haast overboord gegooid worden. Je wilt de gelijkmaker scoren en dus probeer je meer aanvallend te spelen. Dat lukte bijna in de 52e minuut door Joey Belterman maar zijn schot van 16 meter afstand werd iets geraakt en ging net over. Meer aanvallen betekent verdedigend ook meer risico’s nemen en countermogelijkheden voor Hoogland. In de 58e minuut had RKZVC geluk dat het schot van een Hooglandse spits via de onderkant van de lat weer het veld in stuiterde. Vier minuten later had eerst Sjors Storkhorst het vizier net niet zuiver staan en ging zijn harde, lage schot een meter naast, waarna Sem Jansen een minuut later over kopte. Wederom een minuut later hield Joël Paijers de hoop op een beter resultaat voor RKZVC nog in leven door een prima redding op een Hooglandse kopbal. Uiteindelijk gooide Coen Heus in de 84e minuut de wedstrijd op slot. Hij kon dichtbij goal, geheel vrijlopend, een lage voorzet binnen tikken voor de 0-2. Een laatste slotoffensief van RKZVC leverde nog een ‘bijna kans’ op voor Thieme Terhaerdt en een schot van Sven Jurjus ineens uit de lucht, dat iets voor goal langs ging.

De feiten liegen er niet om. RKZVC staat alleen onderaan de ranglijst en heeft dus een slechte start van de competitie gehad. Gezien het verloop van de vier wedstrijden tot nu toe blijft het beeld van de wedstrijden hetzelfde. Er is redelijk controle over het spel tot er een tegendoelpunt valt. Daarna wordt er wat meer aanvallend gespeeld maar is RKZVC niet bij machte om iets te forceren. Voor het team zelf is het daarom des te meer van belang dat de sfeer in de ploeg goed blijft en ze, ondanks de slechte resultaten, met plezier blijven spelen. Voor het team is het ook te hopen dat onze supporters de spelers niet alleen in goede tijden steunen (afgelopen 14 jaar) maar ook in deze moeilijke periode. En hopelijk komt er binnenkort een wedstrijd waar alles wel een keer goed valt. Nogmaals, aan de inzet van de spelers heeft het ook vandaag niet gelegen.

RKZVC speelt zondag 25 september om 14.30 uit tegen Moerse Boys (Zundert).