LBC '72 voorzitter Hans van der Boor overhandigt jubileumboek aan wethouder Arjen Schutten. Foto: Ton Takken
LBC '72 voorzitter Hans van der Boor overhandigt jubileumboek aan wethouder Arjen Schutten. Foto: Ton Takken

Badmintonclub LBC ‘72 presenteert jubileumboek

Sport

LICHTENVOORDE - De Lichtenvoordese badmintonclub LBC ‘72 vierde feest afgelopen zaterdag. Reden hiervoor was het 50-jarig bestaan van de club. Het jubileumfeest werd interactief ingevuld met sportieve activiteiten overdag en feest met live muziek ’s avonds. De avond werd geopend met de overhandiging van het LBC ’72 jubileumboek. Wethouder Arjen Schutten kreeg de eer het eerste exemplaar in ontvangst te nemen. Nieuwe voorzitter van de badmintonclub, Hans van der Boor, is blij gestemd over de grote opkomst tijdens de jubileumavond. Hij opent met woorden van dank naar de vijf redacteuren van het boek. De meesten van hen spelen al ruim 40 jaar bij de club en hebben hun parate kennis benut voor invulling van het boek vol badminton-plezier. Onder de hedendaagse badmintonspelers begeven zich een fotograaf en vormgeefster, zij legden hun expertise in de strijd en zorgden voor een stijlvol eindresultaat. Het jubileumboek geeft op een prettige manier een inkijkje in de afgelopen 50 jaar. Foto’s van toen en nu met kleine blokjes tekst loodsen de lezer door de badmintonwereld van Lichtenvoorde, met leuke weetjes, anekdotes, interviews en behaalde successen. 

Door Dinès Quist

Warm sporthart
Wethouder Arjen Schutten krijgt als eerste het fraaie jubileumboek overhandigt. Schutten spreekt zijn verwondering uit over de goed georganiseerde jubileumviering, “Hoewel ik geen sport in mijn portefeuille heb, sta ik hier vandaag toch met gedeelde interesse, namelijk het warme hart van de verenigingscultuur in Lichtenvoorde. De saamhorigheid en sportieve binding, dat is de kracht van jullie club. Dat is prachtig om te zien.”


De jubileumcommissie wordt in het zonnetje gezet door voorzitter Hans van der Boor. Foto: Dinès Quist 

Het warme hart van de club reikt veder dan de badmintonshuttle. Zij doneren namelijk hun behaalde wedstrijdbekers aan een goed doel. Nadat de glimmende bekers hun dienst als decoratie achterin de feesttent erop hebben zitten, mogen (oud)leden ze meenemen. De rest gaat naar een manege in de buurt waar ze een tweede leven krijgen.

Dobbelsteen bepaalt basketbal of badminton
Tussen de bezoekers begeeft zich ook één van de grondleggers van de badmintonclub, Frank Wolterink. Vijftig jaar geleden was hij het die samen met compagnon Otto Liem de LBC ’72 oprichtte. Op jonge leeftijd wist Frank al dat hij een sportvereniging op wilde beginnen. Met zijn lengte van 2.10 meter leek basketbal de meest voor de hand liggende keus, maar zijn liefde voor badminton was ook groot.

Frank liet dobbelstenen voor hem kiezen, wanneer hij een even getal gooide zou hij een badmintonvereniging oprichten en bij een oneven getal werd het basketbal. Zoals te raden valt gooide Frank een even getal. Hij weet zich nog goed te herinneren hoe het begon. “We begonnen in de stenen gymzaal aan de Pastoor Sandersstraat, niet ideaal want het plafond was te laag en de zaal te klein. Het wachten was op de nieuwe sporthal in aanbouw.” Intussen was badmintonliefhebber Otto Liem ook bezig een sportvereniging op te richten. De gemeente verwees Otto door naar Frank en LBC ’72 werd geboren.

Het laatste jubileumtoernooi is op 27 en 28 december: een indoor Airbadmintontoernooi in het zand, in de Hamalandhal. Voor leden en niet leden. 

Een jubileumboek bestellen kan via de site.

Dansen in de feesttent tijdens jubileumfeest Badmintonjubileum LBC '72. Foto: Dinès Quist
Deel van de prijzenkast gaat naar goed doel. Foto: Dinès Quist
Curls on Fire trad op tijdens het jubileumfeest. Foto: PR
Curls on Fire brengt de sfeer er goed in. Foto: PR
jubileum commissie wordt in het zonnetje gezet door voorzitter Hans van der Boor. Foto: Dinès Quist

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna