Deelnemers aan het Gengelen in Vragender. Foto: PR

Deelnemers aan het Gengelen in Vragender. Foto: PR

Mooie weer maakt Vragenderse Gengeltocht tot groot succes

Sport

VRAGENDER - Onder prachtige weersomstandigheden konden de gengelaars weer genieten van een mooie wandeltocht. Dit keer ging het gengelen vanuit Vragender in zuidwestelijke richting. De onlangs gerealiseerde waterberging en ‘Jochembos’ waren in de route opgenomen. Doordat de organisatie van grondeigenaren toestemming had om eenmalig over hun terrein te mogen lopen kregen deelnemers een unieke kijk op landschapselementen en boerderijen. 

Het sterk glooiende landschap maakt de tocht bijzonder. Via het natuurterrein in wording op het voormalige AZC Barlo ging het naar de pauzeplek, ongeveer halverwege de ‘expeditie’. Deze keer waren de gengelaars te gast bij Lageschaar Vaste plantenkwekerij, eigendom van de familie Lageschaar. De route ging deels over de kwekerij langs diverse mooie modeltuinen. Vervolgens naar de grote kassen waar de inwendige mens de nodige versterking kon op doen om het tweede deel van de tocht te kunnen volbrengen. Onder de vrolijke klanken van Harmonicagroep Onder de Linden werd er genoten van een heerlijke kop erwtensoep.

Nadat men de nodige energie tot zich had genomen ging het over het terrein van buurman Rendering Boomkwekerij al gengelend weer terug richting de molen De Vier Winden op de bult in Vragender. In een gemoedelijke sfeer praatten de deelnemers onder het genot van een glaasje glühwein in het heerlijke najaarszonnetje nog even bij. De pannenkoeken die de molenaar en z’n vrouw bakten met meel van eigen molen, maakten het verhaal compleet. Zogezegd letterlijk een koekje van eigen deeg.

De organisatie, bestaande uit de werkgroep Gengeltocht en Vragenders Belang, kijkt terug op een zeer geslaagde gengeltocht met ruim 1.100 deelnemers die mede door de inzet van de vele vrijwilligers is mogelijk gemaakt. Men hoopt elkaar, als grote gengelfamilie, weer te zien op de eerstvolgende editie op 12 november 2023, zoals altijd: de tweede zondag in november.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna