Hoofdtrainer William Krabbenborg (rechts) met assistent-trainer Jos Heutinck. Foto: Theo Huijskes

Hoofdtrainer William Krabbenborg (rechts) met assistent-trainer Jos Heutinck. Foto: Theo Huijskes

William Krabbenborg stopt als hoofdtrainer van S.V. Grol

Sport

Voetbalclub moet op zoek naar een geschikte opvolger 

Door Theo Huijskes

GROENLO - De voetbalvereniging S.V. Grol moet voor het seizoen 2023-2024 op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De destijds uit eigen gelederen naar voren geschoven trainer-coach William Krabbenborg zal na drie seizoenen moeten uitzien naar een nieuwe club. Een en ander is de uitkomst van de door Krabbenborg gevoerde gesprekken met het voetbalbestuur. Met het vertrek van Krabbenborg, die voorheen jaren achtereen in de hoofdmacht van Grol heeft gespeeld, komt er straks halverwege 2023 een eind aan een periode van drie voetbalseizoenen in de tweede klasse van de KNVB. Een periode waarin, mede door toedoen van Krabbenborg, binnen met name het prestatieve gedeelte van S.V. Grol een ware cultuuromslag is bewerkstelligd, die er vervolgens voor gezorgd heeft dat de prestatieve insteek extra veel aandacht heeft gekregen.

Na een succesvolle periode als hoofdtrainer van Sp. Neede, maakte de inmiddels 50-jarige Krabbenborg, voorheen een technisch begaafde linkspoot van Grol 1, de overstap naar zijn altijd omarmde S.V. Grol. De Groenlose voetbalclub zat op dat moment in een soort reorganisatieproces, dat de prestatiecultuur binnen de club een boost moest geven. In dat kader was het één van de belangrijkste doelstellingen om meer het accent te leggen op de doorstroming van talentvolle jeugd richting de eerste selectie. In het verlengde daarvan was de keuze voor Krabbenborg als ‘kind van de club’ een bijzonder goede zet. Een beeld van de huidige, sportieve situatie van de club geeft aan dat niet alleen alle jeugdgeledingen op een hoog niveau acteren, maar dat ook de eerste selectie, waarbij een goede mix is gerealiseerd met de zogenoemde ‘oude garde’, heeft gezorgd voor mooie resultaten en dat niet alleen wat betreft Grol 1, maar ook wat betreft Grol 2.

Het voetbalbestuur van Grol kijkt in de komende periode uit naar een goede vervanger van de 50-jarige Krabbenborg voor het seizoen 2023-2024. Assistent-trainer Jos Heutinck heeft bij Grol als een bijzonder succesvol HJO (hoofd jeugdopleiding) nog een contract tot medio 2014. Of Heutinck als assistent-trainer van de eerste selectie van Grol ook in het seizoen 2023-2024 in functie blijft, is nog niet bekend.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna