Weer goede partij doch nederlaag voor RKZVC

Sport

ZIEUWENT - Al zeker vijf of zes wedstrijden herhaalt zich het verhaal na de wedstrijd. Tegenstanders zeggen dat ze niet begrijpen dat RKZVC zo laag staat omdat RKZVC best goed staat te spelen. Maar eigenlijk is het heel simpel: RKZVC creëert te weinig kansen, scoort te weinig en krijgt teveel tegengoals. Een doelsaldo van 10-35 in veertien wedstrijden zegt wat dat betreft genoeg. Gelukkig voor de toeschouwers was het best een aantrekkelijk duel.

Meerssen had voor rust wel een licht overwicht in het spelbeeld en kreeg ook wat meer kansen. Hun eerste mogelijkheid was na een kwartier in vrije positie een behoorlijk grote kans maar keeper Tim Penterman redde met een knappe reflex waarna de rebound ruim over ging. Vijf minuten later verwerkte Tim een vrije trap in de benedenhoek netjes tot corner. De eerste Zieuwentse mogelijkheid kwam direct daarna toen Remco van Leeuwen een bal, waarvan een verdediger van Meerssen dacht dat die uit zou gaan, toch binnen hield, maar zijn voorzet was net niet op maat. In de 36ste minuut had RKZVC de beste Zieuwentse mogelijkheid na een onderschepping. Björn Doppen schoot de vrije kans echter hoog over. De laatste twee doelpogingen voor rust waren voor Meerssen maar misten ruim de juiste richting.

Over het geheel was het spelbeeld in de tweede helft behoorlijk in evenwicht met aanvallen over en weer. Meerssen was de eerste die hiervan profiteerde na Zieuwents balverlies op het middenveld. Na de snelle counter kwam Raoul Last geheel vrij voor goal te staan en joeg hij via de onderkant van de lat steenhard de 0-1 binnen. Nadat Tim Penterman nog een inzet had verwerkt, kwam RKZVC op zeer fraaie wijze op 1-1. Een corner van Jouke Knippenborg werd met het hoofd iets verlengd waarna Remco van Leeuwen - 10 meter voorbij de goal - de bal uit de lucht diagonaal in de verre hoek schoot. Bij alles en iedereen van Zieuwent gloorde de hoop dat het betere spel van de laatste weken eindelijk eens beloond zou worden met een punt. De hoop was echter van korte duur. Slechts twee minuten later (65ste minuut) krulde Bob Vankan net buiten de hoek van de zestienmeter een vrije trap prachtig in de korte bovenhoek voor de 1-2. RKZVC begon meer te drukken en dat leverde Meerssen ruimte voor counters die niet benut werden. Tim Penterman redde goed op een schot en een Meerssense spits schoot in vrije positie gelukkig niet direct maar nam de bal verkeerd aan waarna de kans verkeken was. De laatste 10 minuten was het voor RKZVC alles of niets. Na een goede aanval schoot Jouke Knippenborg net binnen de zestienmeter maar raakte de bal niet goed. En in blessuretijd was er nog een scrimmage rond de elfmeter maar drie maal over werd de bal geblokt. En wederom, als je bovenaan staat, heb je in zo’n situatie vaak het geluk mee, dat geluk heb je dus niet als je onderaan staat.

Je zou er haast moedeloos van worden als je iedere keer goed speelt maar niet beloond wordt. Gelukkig is de sfeer goed en dat is in zo’n moeilijke periode erg belangrijker. Voorlopig geeft RKZVC de strijd dus nog niet op.

Zondag 11 december speelt RKZVC de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop om 14.00 uit tegen Orion (Nijmegen).