HMC’17 wint laatste wedstrijd voor de winterstop

Sport

HARREVELD/MARIËNVELDE - Op zondag 4 december stond om 14.00 de laatste wedstrijd voor HMC’17 1 voor de winterstop op het programma. De mannen van trainer Alexander Esseling en Roy Berentsen moesten thuis in Mariënvelde aantreden tegen DEO. Na wat verliespartijen werd het weer tijd voor HMC’17 om punten te pakken en aansluiting te houden met de top.

HMC’17 begon goed aan de wedstrijd, binnen 3 minuten werd de 1-0 gescoord. Een lange bal van Jordy Berentsen komt via een schermutseling terecht bij Jetze Wiegerinck die de bal binnen schuift. 1-0, althans dat denkt HMC’17. De grensrechter van DEO vlagt voor buitenspel. Na de afgekeurde goal wordt HMC’17 slordiger. Vanuit een onnauwkeurige pass kwam de bal bij een buitenspeler van DEO terecht. Deze werkte de bal voor en deze kon vervolgens worden binnen gewerkt door een speler van DEO, 0-1 achter. Het slotstuk van de eerste helft is voor HMC’17. Vanuit een vrije trap weet Thijs Schutten de bal vanuit de kluts de bal in het doel te werken, 1-1.

De tweede helft begint HMC’17 scherper. Een lange bal van HMC’17 wordt niet goed verwerkt door de verdediger van DEO. Jetze Wiegerinck is er snel bij en gaat 1 op 1 op de keeper af, kapt de keeper uit en maakt de 2-1. HMC’17 zet de goede lijn door. Vanuit een goede actie beukt Jordy Berentsen door de verdediging van DEO en weet hierbij 4 man af te schudden. Vervolgens wordt er een overtreding gemaakt, maar de arbiter past de voordeelregel toe. Luuk Vossers kan de bal overnemen en werkt de bal in de korte hoek, 3-1. In de laatste 5 minuten krijgt HMC’17 een vrije trap tegen op het randje van de 16 meter. Hierbij staan Jordy Berentsen en Stan Wopereis in de muur. De vrije trap kwam hoog voor en werd weggewerkt op de 16 meter stond daar een speler van DEO die uithaalde en vervolgens ging de bal via een speler van HMC’17 in het doel, 3-2. De laatste paar minuten van de wedstrijd was het de bal wegwerken voor HMC’17. Dit lukt en de wedstrijd resulteert in 3 punten voor HMC’17.

Met 3 punten in de laatste wedstrijd houdt HMC’17 de aansluiting bovenaan. HMC’17 gaat eerst de winterstop in. HMC’17 speelt haar volgende wedstrijd op zondag 22 januari uit op het sportpark Stadion De Stikke Bocht in Wolfersveen.