Erix behaalt noodzakelijke overwinning op hekkensluiter Meddo

Sport

LIEVELDE - Erix heeft 3 zeer belangrijke punten gepakt tegen Meddo. Het werd afgelopen zondag op een koud en winderig sportpark Delakker 2-0.

Beide teams begonnen zeer matig aan de wedstrijd. De passing was onnauwkeurig en er werden aan beide kanten geen of nauwelijks scoringskansen gecreëerd. De beste kans was nog voor Meddo in de 31ste minuut. Een voorzet vanaf de rechterkant werd met het hoofd geschampt in plaats van vol geraakt, waardoor de bal ruim naast het Erix-doel ging. In de 37ste minuut kwam Erix in feite vanuit het niets op voorsprong. Een goede pass van Juup te Woerd belandde aan de linkerkant bij Duke Gralike. Duke sneed goed naar binnen en haalde binnen de 16-meter venijnig uit. 1-0. Een prima doelpunt. Het spelbeeld bleef slordig aan beide kanten. Erix ging rusten met een 1-0 voorsprong.

Na rust kwam Erix beter uit de kleedkamer tevoorschijn. Het zette Meddo van meet af aan onder druk en kwam in de 50ste minuut op een 2-0 voorsprong. Juup te Woerd ontving de bal op het middenveld en soleerde door de Meddo-defensie. Alleen voor de Meddo-doelman rondde Juup beheerst af. Een prachtig doelpunt. Meddo ging hierna wat offensiever spelen waardoor er voor Erix meer ruimte ontstond achter de Meddo-defensie. Dit leidde tot enkele goede mogelijkheden voor Erix, echter ontbrak de scherpte in de afwerking. Het door blessures geteisterde Meddo probeerde het nog wel om tot de aansluitingstreffer te komen maar de stootkracht en kwaliteit ontbraken echter. De beste kans voor Meddo was in de 88ste minuut. De gevaarlijkste man aan Meddo-zijde, Job te Molder, ging alleen richting Erix-doelman Tim Klein Tank. Zijn schot ging rakelings langs het Erix-doel waardoor de eindstand uiteindelijk 2-0 werd.

Erix heeft vanmiddag tegen Meddo 3 broodnodige punten gepakt. Ondanks dat het spel niet groots was, werden er weinig kansen weggegeven. De overwinning was uiteindelijk wel verdiend. Het was een zakelijke en noodzakelijke overwinning in de strijd om rechtstreeks lijfsbehoud. Aanstaande zondag 11 december speelt Erix de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit tegen Sp. Lochem.