Een sfeerbeeld van de nieuwjaarsreceptie in De Treffer. Foto: Longa '30

Een sfeerbeeld van de nieuwjaarsreceptie in De Treffer. Foto: Longa '30

Jubilarissen en leden van verdienste Longa in zonnetje

Sport

LICHTENVOORDE - Tijdens een drukbezochte nieuwjaarsreceptie van Longa ’30 werden zondagmiddag 8 januari zeven trouwe leden en twee nieuwe leden van verdienste gehuldigd. 

Er werd door vicevoorzitter Roy Baks, die de verhinderde voorzitter Leo Groeneveld verving, eerst teruggeblikt op het vorige jaar. Helaas zijn Longa de afgelopen jaren weer enkele leden ontvallen. Stilgestaan werd bij het overlijden van Jos Holweg, Anton Roerink, Hennie Eiting, Tonnie Hendriks, Sandor Wijkamp, Manus van Ooijen, Theo Roeling, Wim Nieuwenhuis, Herman Groot Zevert, Laurens van Bronckhorst, Henk te Vruchte, Astrid Hogenkamp, Bennie Eppingbroek, Tjerk Spexgoor, Henk Wekking, Frans Bonnes, Tom Kuster, Cor van Dalen, Ad Duijn, Riek Hogenelst en Bennie Kruip. 

Op sportief vlak werd de krankzinnige nacompetitiefinale van Longa ’30 1 tegen Nemelaer (8-5) in Wijchen – met daarmee handhaving in de hoofdklasse – en de huidige koppositie in de vierde divisie ter sprake gebracht. Uiteraard werden ook de titels van onder meer het tweede en derde elftal benoemd. Ook lichtte hij de nieuwe organisatiestructuur van de vereniging toe. Baks stond vervolgens stil bij alle andere jubilarissen. 25 jaar lid zijn Luc Belterman, Remco Rötter, Maik Spekschoor, Jordi Nijenhuis en Harm Wolters. Zij kregen allen een speld en boeket. 

Maar liefst 60 jaar lid is Frans Bulthuis van Longa ’30. Hij kreeg dan ook terecht een groot applaus van de aanwezigen. Op zijn 28ste werd hij lid van de club, nadat hij eerst voetbalde in Goor en bij Achilles ’12 in Hengelo. Voor zijn werk kwam hij deze kant op en meldde zich bij de plaatselijke voetbaltrots. Na een paar jaar in het eerste elftal te hebben gespeeld, bouwde hij af bij de veteranen. Daarna bleef hij betrokken bij de club. Zo was hij een aantal jaar secretaris en initiatiefnemer van het schoolvoetbal. Een mooie speld en onderscheiding zijn dan ook welverdiend. 

Vervolgens zette oud-bestuurslid Theo Hulshof jubilaris Tonnie Vrijdag in het zonnetje. Na Henk Elshof is hij het tweede Longa-lid die het 75-jarige lidmaatschap van Longa ’30 mag vieren. Tonnie heeft zich op vele manieren verdienstelijk gemaakt voor de club. Zo heeft hij in het eerste elftal gespeeld en vele vrije uren opgeofferd aan de bouw van destijds de tribune en kantine. Daarnaast was hij met zijn toenmalige afwerkingsbedrijf ‘Glasli’ de eerste officiële sponsor van Longa ’30 1. Al vele jaren is hij tevens vaste supporter van de hoofdmacht. Een echte clubman die dit unieke jubileum zeker verdiend. Een mooi ingelijst shirt viel hem ten deel.

Daarna kreeg Maarten Holkenborg welverdiende aandacht voor zijn verenigingswerk voor de club. Hij is al ruim dertig jaar de vaste grensrechter van de B1 en nu JO17-1. Dit doet hij iedere zaterdag plichtsgetrouw. Een erkenning voor dit feit was op z’n plaats en Theo Hulshof gaf hem een mooi glas met inscriptie als dank voor zijn inzet. Hulshof dankte verder alle vrijwilligers voor hun inzet.

Tot slot werd er speciaal stilgestaan bij twee nieuwe leden van verdienste. Eric Hummelink en Marcel Mellink werden terecht benoemd voor hun jarenlange vrijwillige verdiensten in het hoofdbestuur van Longa ’30. Eric heeft zich als bestuurslid zeventien jaar ingezet voor de sponsoring en kleding binnen de club. Marcel is ruim tien jaar actief geweest als bestuurslid namens de accommodatiecommissie. De vereniging kan te allen tijde een beroep op hen doen en zijn ze daarvoor zeer erkentelijk. Zij kregen een officiële onderscheiding.

Na het officiële gedeelte was het nog lang gezellig in de kantine met onder meer het bekende lichtflitsspel. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant