De finish bij een vorige editie.

De finish bij een vorige editie.

Finish Expeditie Noordkaap in Lichtenvoorde

Sport

LICHTENVOORDE- Afgelopen zondag is de zevende editie van Expeditie Noordkaap gestart vanuit Denemarken. Expeditie Noordkaap is een 8-daagse toertocht naar het noordelijkste puntje van het Europese continent, die de deelnemers naar de mooiste plekken in Scandinavië brengt, met als hoogtepunt een bezoek aan de Noordkaap zelf. De afgelopen twee jaren is de expeditie gestart vanuit Denemarken. 

“Als je in één week vanuit Lichtenvoorde heen en terug naar de Noordkaap wilt, dan is 8 dagen net één dag te kort.”, zegt Raymond Wopereis namens de organisatie. “Omdat we nu vanuit Denemarken vertrekken en niet meer vanuit Lichtenvoorde hebben we alweer een halve dag voorsprong”, vult medeorganisator Edo van Reij aan. De organisatie is gevestigd in Lichtenvoorde en tijdens de rijweek is er, wanneer de deelnemers aan het rijden zijn, een zogenaamde Backoffice ingericht in Lichtenvoorde. De Backoffice houdt de puntentelling bij en kan door middel van track and trace exact zien waar de deelnemers rijden. Ook bij calamiteiten kan de Backoffice advies geven. Op de Backoffice zitten vrijwilligers vanuit de hele Achterhoek die allemaal een passie voor auto’s en Lapland hebben. 

De activiteiten die de deelnemers onderweg gaan doen zijn nog geheim, maar in voorgaande jaren zijn er al veel spectaculaire activiteiten ondernomen. Te denken valt aan een sneeuwscootertocht, een sleetocht met husky’s, noorderlicht spotten, krabvissen, meevaren op een ijsbreker en zelfs zwemmen in de Botnische golf bij -40 graden Celsius. Namens de organisatie rijden Raymond Wopereis en Edo van Reij voorop als verkenners en fungeren Marc Plaggenburg en Jorg Ebbers als bezemwagen en aanspreekpunten onderweg. De teams zullen tijdens de barre tocht continue te volgen zijn via een ingebouwd track en trace-systeem zodat de thuisblijvers en andere belangstellenden via de site van Expeditie Noordkaap exact kunnen zien waar de teams rijden. Ook zal er regelmatig via social media verslag gedaan worden van de gave winterse activiteiten die de teams onderweg doen. Alle teams finishen aanstaande zondag rond 16.00 uur bij Hotel Restaurant De Koppelpaarden in Lichtenvoorde. De belevenissen van de teams zijn te volgen op www.expeditie-noordkaap.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna