Rilana knap tweede op het NK, onder toeziend oog van kickbox-legende Sem Schilt. Foto: Dominic Monasso
Rilana knap tweede op het NK, onder toeziend oog van kickbox-legende Sem Schilt. Foto: Dominic Monasso

Karate Lichtenvoorde bijzonder succesvol op NK Kyokushin Karate

Sport

LICHTENVOORDE - Afgelopen weekend werd in een sfeervol sportcentrum Valkenhuizen het Nederlands kampioenschap Kyokushin gehouden. De druk lag dit weekend extra hoog omdat dit een van de kwalificatietoernooien is voor het WK. Het WK op 17 en 18 november zal op dezelfde locatie gehouden worden.

Julian Peszynski werd in de 16/17 jaar categorie zeer overtuigend Nederlands kampioen. Julian komt formeel uit voor Karate Groenlo maar traint ook onder bondcoach Dominic Monasso in Lichtenvoorde. Het is een beloning voor de stormachtige ontwikkeling die Julian door maakt.

Rilana Muller heeft een bijzondere prestatie geleverd door zowel in de -65kg als +65 dames klasse uit te komen. Een idee van Rilana en bondcoach en trainer van Karate Lichtenvoorde, Dominic Monasso. Het doel was om een extreem zwaar toernooi te creëren als voorbereiding op het WK. Rilana is in haar klasse vice-Nederlands kampioen geworden. In de finale stond zij tegen 5-voudig Europees en huidig wereldkampioen Valence Bickel. In de 65+ categorie wist Rilana ook de nodige dames te verslaan maar het podium net niet te halen. De uitdaging is meer dan geslaagd en geeft veel vertrouwen richting het WK. Als erkenning ontving Rilana de spirit award.

Assistent trainer Bart Overkamp nam deel aan het onderdeel Kata en werd hier knap tweede.


www.karatelichtenvoorde.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna