Zure nederlaag RKZVC

Sport

ZIEUWENT - Volledig onnodig heeft RKZVC afgelopen zondag in Echt minstens een punt laten liggen. Over de wedstrijd zelf kunnen we vrij kort zijn. Het spel was voor rust redelijk in evenwicht en na rust had RKZVC wat meer de overhand. Waar het beide ploegen vooral aan mankeerde, was het creëren van kansen.

Het spel speelde zich vooral op het middenveld af. Er was aan beide zijden voor het doel nog niks gebeurd tot EVV in de 13de minuut een penalty kreeg door onbesuisd inkomen van keeper Joël Paijers aan de zijkant van het penaltygebied. Bjorn Stassen schoot beheerst de 1-0 binnen. De tweede en laatste doelpoging voor rust van EVV kwam enkele minuten later maar was een gemakkelijk schot. Het duurde tot de 38ste minuut alvorens Björn Doppen met een laag schot de eerste Zieuwentse doelpoging produceerde.

Na rust was het spel opener en lagen er meer ruimtes om kansen te creëren, waardoor het spel wel aantrekkelijker werd om te zien. Helaas wist RKZVC alleen in de 46ste minuut daar gebruik van te maken. Sjors Storkhorst wurmde zich met een solo langs enkele verdedigers en gaf de bal panklaar voor goal waar Björn Doppen geheel vrijstaand de 1-1 kon binnen tikken. RKZVC ging op zoek naar meer maar meestal was de laatste pass niet nauwkeurig genoeg en werd er ook nauwelijks op goal geschoten. Afgezien van één gevaarlijke voorzet voorlangs en een harde knal recht op Joël Paijers kwam EVV ook niet tot mogelijkheden. In de 80ste minuut viel bijna uit het niets de 2-1. Een pass door het midden werd vanaf tien meter achterwaarts doorgekopt door Jordi Beelen en verdween pardoes in de rechter benedenhoek. Uiteraard zette RKZVC daarna alles op alles om toch nog een punt mee te nemen. En zoals gebruikelijk bij ploegen die onderaan staan, had het daarbij het geluk niet mee. Vijf minuten voor tijd schoot Sjors Storkhorst na een ingestudeerde vrije trap op goal waarna de bal via de linkerpaal en daarna de rechterpaal er niet in ging.

Met negen punten achterstand op de nacompetitie en vijftien op directe handhaving is degradatie al bijna niet meer te voorkomen. De laatste drie wedstrijden zijn er steeds onnodig punten weggegeven door persoonlijke fouten. Misschien is het de jeugdigheid, de onervarenheid. Fouten maken kan, maar dan moet er wel van geleerd worden. Als dat gebeurt, dan kan het helpen bij het verder verbeteren van het spel in de toekomst.

Zondag 12 maart speelt RKZVC thuis om 14.00 in en tegen AWC (Wijchen).