Strijdbaar KSV verliest van VIOS Beltrum

Sport

VRAGENDER -  KSV 1 heeft zondagmiddag verloren van titelkandidaat VIOS Beltrum. Lange tijd werd er geknokt voor een gelijkspel, maar VIOS won uiteindelijk met 0-2 op Sportpark de Bult.

Voor KSV 1 stond er na de pijnlijke nederlaag op bezoek bij Erix wederom een lastige wedstrijd op het programma tegen VIOS Beltrum, dat voor deze speelronde de koppositie deelde met Reünie. KSV begon erg fanatiek aan het duel en probeerde de tegenstander vroeg onder druk te zetten. Dit leidde tot een onrustige openingsfase van beide kanten, waarbij het spel op en neer ging. Naarmate de eerste helft vorderde nam VIOS het heft in handen. VIOS begon steeds beter te combineren en dit leidde tot enkele dreigende situaties voor de goal van KSV. Ook de vrije trappen rond de zestien meter waren erg gevaarlijk, maar Wesley kon zijn doel knap schoonhouden. KSV mocht dan ook tevreden zijn dat het met 0-0 de rust in ging.

In de tweede helft stond KSV verdedigend sterk en was het voor VIOS moeilijk om de ruimte te vinden. De ploeg uit Beltrum had het meeste balbezit, maar tot grote kansen leidde dit niet. KSV loerde ondertussen op de counter. Na een uur voetballen kreeg VIOS een corner die in eerste instantie nog verwerkt kon worden door Wesley, maar de rebound werd knap afgemaakt door de linksbuiten van VIOS: 0-1. Het verzet van KSV was na de 0-1 echter niet gebroken en er werd opportunistisch gezocht naar de gelijkmaker. VIOS had in deze fase moeite met de lange mensen die bij KSV naar voren werden gestuurd en kwam er steeds moeilijker uit. Het meest dicht bij de gelijkmaker kwam KSV door een cornerbal die op de paal terecht kwam. In de blessuretijd van de wedstrijd werd het echter 0-2 door een goed uitgevoerde counter.

Zoals wel vaker dit seizoen had KSV in deze wedstrijd misschien wel meer verdiend, maar stond het wederom met lege handen. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen GWVV in Varsselder.