HMC ‘17 maatje te klein voor GSV ‘63

Sport

HARREVELD/MARIËNVELDE - Na 2 weken geen competitiewedstrijd te hebben gehad, stond de topper tegen GSV ‘63 op het programma. HMC ‘17 begon matig en angstig aan de wedstrijd. Veel duels werden verloren en ook was het team slordig aan de bal. Dit leidde in de 9de minuut tot de 1-0. De keeper van HMC ‘17 kon de bal niet goed onder controle krijgen na een terugspeelbal, waardoor de aanvaller van GSV ‘63 de bal kon onderscheppen. Vervolgens kon de aanvaller de bal in een leeg doel schuiven. Na deze goal werd het spel iets beter van HMC ‘17. Dit leidde tot de 1-1 in de 16dee minuut. Na een verre ingooi van Luuk Rietberg legde Tom Tankink de bal terug op Niek ten Have, die de bal keurig in de linkerhoek schoot.

Na deze gelijkmaker werd het spel weer minder en werden er veel lange ballen gespeeld aan beide kanten. In de 31ste minuut werd een aanvaller van GSV ‘63 diep in de hoek gestuurd. Nadat de aanvaller de bal controleerde, passeerde hij eenvoudig het centrale duo van HMC ‘17 die niet doortastend genoeg optrad. Hierdoor kon de aanvaller breed leggen op de spits van GSV ‘63 die de bal simpel in het doel schoot. In het vervolg van de eerste helft werden er geen kansen gecreëerd aan beide kanten.

In de tweede helft speelde HMC ‘17 scherper en waren ze agressiever in de duels. Hierdoor kon de ploeg de bal beter in het team houden en na een kwartier spelen kwam HMC ‘17 weer op gelijke hoogte. Jetze Wiegerinck stuurde Maik Weustenenk diep na een goede actie. Maik behield het overzicht en legde de bal terug op Niek ten Have die de bal overtuigd in het doel schoot. In het vervolg van de wedstrijd ging de bal over en weer. Dit leidde tot enkele schoten van GSV ‘63 en een goede kans van Jetze die op het randje van buitenspel zat. Vervolgens kreeg ook GSV ‘63 nog een goede kans, waarbij de bal nog op de paal kwam.

In de 70ste minuut kwam GSV ‘63 weer op voorsprong via een corner. De vorige corners waren allemaal zwak getrapt. Echter werd deze corner er in een keer ingedraaid, waarbij het er voor de keeper niet goed uitzag: 3-2. Na deze goal ging HMC ‘17 opportunistischer voetballen en gooiden ze lange ballen voor de goal. Dit leidde niet tot hele grote kansen, waardoor GSV ‘63 de punten in eigen huis hield.

Komende week moet HMC ‘17 de rug rechten om nog mee te doen voor het kampioenschap. HMC ‘17 speelt dan in Mariënvelde de grote derby tegen Halle.