Afbeelding

RKZVC speelt goed maar verliest weer

Sport

ZIEUWENT - De heenwedstrijd tegen subtopper AWC in Wijchen verloor RKZVC kansloos met 6-0. Afgelopen zondag was RKZVC de betere partij met de beste en meeste kansen die ze echter niet genoeg wisten om te zetten in doelpunten. Op basis van het spel verdiende RKZVC om te winnen maar als je niet scoort, verdien je ook niet om te winnen (zeggen ze altijd).

Voor rust was het spelbeeld redelijk in evenwicht. AWC was het eerst dreigend met een kopbal, een makkelijk schot en een hard schot rakelings over. Sjors Storkhorst had voor RKZVC de eerste mogelijkheid. Na een voorzet, die onverwacht toch net over een verdediger viel, nam hij de bal ineens maar ging die naast. Eigenlijk waren er nog geen echt goede kansen geweest zodat in de 32ste minuut toch nog onverwacht de 0-1 viel. Een hoge voorzet werd bij de tweede paal door Youry Hubers via de grond binnen gekopt. Lang kon AWC niet genieten van de voorsprong. In de 35ste minuut werd een niet goed weggewerkte corner door Siebe Klein Goldewijk weer ingebracht waarna Thieme Terhaerdt op 14 meter van goal aannam, draaide en strak de 1-1 binnen schoot. Vier minuten later had RKZVC op voorsprong kunnen komen omdat Björn Doppen vrij door kwam. Hij treuzelde net iets te lang waardoor de kans uiteindelijk niet omgezet werd in een doelpunt.

Na rust was RKZVC duidelijk de bovenliggende partij. Diverse keren kwam RKZVC goed door maar werden de kansen niet uitgespeeld en omgezet in doelpunten. Dat was bijvoorbeeld in de 47ste minuut het geval (Sjors Storkhorst door op links), in de 54ste minuut (wederom Sjors door en vrij voor de keeper) en in de 73ste minuut (Thieme Terhaerdt staat net buitenspel op aangeven van Björn Doppen). Ook waren er diverse situaties dat er behoorlijke ruimtes lagen maar door onnauwkeurig passen de mogelijkheden werden verprutst. En er waren nog drie mogelijkheden dat de kans te onverwacht was en de bal naast ging. AWC was daarentegen erg effectief met het benutten van de slechts twee kansen die ze na rust kregen. In de 60ste minuut kopte Dennis Straten na een corner de 1-2 binnen. Het laatste kwartier beheerste RKZVC het spel volledig. Bij balverlies had het iedere keer binnen de kortste keer de bal weer veroverd en probeerde met alle macht om de gelijkmaker te forceren. Uiteindelijk wist AWC na een counter in de 91ste minuut de onverdiende overwinning veilig te stellen. De vrijgespeelde Ries Visser kon rustig de 1-3 eindstand op het scorebord zetten.

Zaterdag 25 maart speelt RKZVC 18.30 de gemeentelijke derby uit tegen Longa ‘30.