Koploper Meersen wist Longa '30 met verlies naar huis te sturen. Foto: Longa '30

Longa ’30 weet slechte serie niet te keren tegen koploper Meerssen

Sport

LICHTENVOORDE - Longa ’30 is er niet in geslaagd om de slechte serie in 2023 te beëindigen in en tegen koploper Meerssen. Op een druilerige zondag op een zwaar en slecht veld werd het in Zuid-Limburg 3-1 voor de thuisploeg.

Vanwege de afwezigheid van de broers Doppen, Willem Wupping en Mart Hummelink begon Longa ’30 met de nodige wijzigingen aan de wedstrijd in Limburg. Desalniettemin kwam het vooral door de kracht en vaardigheid van de thuisploeg dat Longa ’30 het lastig had in de eerste helft. Zo was binnen een paar minuten Cem Unal dicht bij de openingstreffer, maar schoot hij van dichtbij over. Het bleek uitstel van executie want na meerdere pogingen van de thuisploeg, waaronder één die Dyon Esink knap via de lat pareerde, werd het toch 1-0. Een corner van Bob Vankan draaide in een keer in het doel waarbij scheidsrechter Janssen het hinderen van Esink over het hoofd zag. Longa ’30 kreeg alleen via Thomas Kerperien een kans. Na een corner probeerde hij het van dichtbij met een hakje, maar die bal werd voor de lijn gekeerd. Vlak voor rust werd het leed nog erger voor de Lichtenvoordenaren. Een misverstand na een afgeslagen bal werd door Demen Roemen afgestraft waarmee de ploegen met 2-0 gingen rusten.

Een opportunistischer en aanvallender Longa ’30 wist in de tweede helft Meerssen direct terug te dringen en niet zonder resultaat. Direct na rust was het Bjarne te Brake die knap uit een moeilijke hoek raak wist te schieten. Met het vertrouwen van de aansluitingstreffer ging Longa ’30 op zoek naar meer en kwam het een aantal maal dichtbij. Een schot van Tim Bader werd knap gekeerd door Meerssen-goalie Raf Mertens. Diezelfde Mertens stond op de goede plek bij een volley van Kerperien uit de tweede lijn. Net in de fase dat de gelijkmaker in de lucht hing, sloeg Meerssen opnieuw toe. Een indraaiende vrije trap van Vankan werd door iedereen gemist en stuiterde zo pardoes in de lange hoek binnen. Een domper die de ploeg van Dennis van Toor niet meer te boven kwam. In de slotfase was het Esink die nog een paar keer met knappe reddingen ergers wist te voorkomen.

Wederom een teleurstellende middag voor Longa ’30 dat door de 3-1 nederlaag is gezakt naar plek 10 in de competitie. De koploper van de winterstop kent zo een vrije val die niemand had zien aankomen. Over twee weken, na een vrij weekend, wacht in Lichtenvoorde de derby tegen hekkensluiter RKZVC. Daar zal Longa ’30 de broodnodige punten moeten pakken om niet naar onderen te hoeven kijken.