Erix kansloos tegen Reünie ten onder

Sport

LIEVELDE - Erix had zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Reunie een lastige middag. Het werd 0-5.

Al in de 4de minuut keek Erix tegen een 0-1 achterstand aan. Met een simpele steekpass door het hart van de Erix-defensie stond een speler van Reünie alleen voor Erix-doelman Tim Klein Tank en scoorde beheerst. 0-1. Niet veel later, in de 8ste minuut, viel de 0-2. De bal werd hard en laag voorgezet vanaf de rechterkant en deze werd van dichtbij binnengeschoten. Net zoals vorige week tegen Ulftse Boys, werd Erix in de beginfase overlopen en dreigde een grote uitslag. Maar nadat in de 13de minuut Reünie nog een grote kans kreeg op de 0-3 nam de dadendrang wat af van de gasten uit Borculo. Reünie nam wat gas terug en hierdoor kon Erix wat op adem komen. In de 44ste minuut kreeg Duke Gralike een kansje op de aansluitingstreffer. Duke ging goed door aan de rechterkant maar zijn inzet stuitte op de doelman van Reunie. In de 45ste minuut viel dan uiteindelijk de definitieve beslissing in de wedstrijd. Reünie combineerde soepel door het hart van de Erix-defensie en dit resulteerde uiteindelijk in de 0-3. Dit was ook de ruststand.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Reünie combineerde er lustig op los en dit resulteerde in de 49ste minuut tot een strafschop voor Reünie. Deze werd feilloos benut. 0-4. Erix berustte zich in de nederlaag en probeerde de schade te beperken. In de 56ste minuut was er wederom een grote kans voor Reünie. De bal werd teruggetrokken op de 16-meter en deze werd in vrijstaande positie naast geschoten. In de 58ste minuut viel de 0-5 en daarna geloofde Reünie het wel. De ploeg uit Borculo speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en de enige noemenswaardige kans die men nog kreeg viel in de 74ste minuut. Een voorzet vanaf de rechterkant werd van dichtbij binnengeschoten maar Erix-doelman Tim Klein Tank redde knap. Eindstand 0-5.

Erix zit in een lastige fase. Belangrijke spelers zijn geblesseerd of geschorst. Aanstaande zondag 19 maart speelt Erix een belangrijke uitwedstrijd tegen Keijenburgse Boys.