Thomas van Cappellen in actie. Foto: eigen foto

Thomas van Cappellen in actie. Foto: eigen foto

Thom van Cappellen winnaar NK survivalrun ondanks blessure

Sport

MARIËNVELDE - Aankomend inwoner van Mariënvelde, Thom Van Cappellen uit Zelhem, wist vorige week de winst te pakken op het Nederlands Kampioenschap survivalrun (11 km) in Kootstertille. Hiervoor trotseerde hij 53 natte en loeizware hindernissen. Op het laatste hindernis raakte hij geblesseerd, zijn schouder ging uit de kom. Toch wist hij naar beneden te komen en als eerste de bel te luiden. Helaas heeft hij de prijsuitreiking moeten missen omdat hij zijn schouder weer terug moest laten zetten. De EHBO durfde dat niet aan zonder de zekerheid dat Thom niks had gebroken. Gelukkig voor Thom bleek dat het geval en kan hij met trots terugkijken op deze bijzondere prestatie. 

Survivalrun Kootstertille staat bekend als een van de zwaarste wedstrijden. Ondanks de winterse omstandigheden was Thom helemaal in zijn element op de zware hindernissen. Hij wist als enige de hindernissen in een keer te halen en zo een voorsprong van bijna 9 minuten te creëren. De meeste tijd won Thom op de dicht op elkaar staande hindernissen op het stuk trainingsterrein waar de run langs kwam. Maar ook de eindhindernis was voor de deelnemers een pittige klim.

Thom heeft nu twee van de drie Nederlands kampioenschappen survivalrun gewonnen. Het Nederlands kampioenschap korte survivalrun (9 km) won hij in december in Dinxperlo. Afgelopen zondag dus de middellange afstand (14 km) in Kootstertille. Op 18 juni hoopt de survivalatleet ook de titel Nederlands kampioen lange afstand (18 km) op zijn naam te schrijven. Deze wedstrijd vindt plaats in Harreveld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna