Pacelli DS1 stuurt Broekland DS1 zonder kampioenschap naar huis. Foto: Pacelli

Pacelli steekt stokje voor kampioenschap Broekland

Sport

ZIEUWENT - Koploper Broekland kwam afgelopen zaterdag bij handbalvereniging Pacelli op bezoek. Dat beloofde een spannende wedstrijd te worden want winst voor Broekland betekende kampioenschap voor het team uit de gemeente Raalte. Iets waar Pacelli maar wat graag een stokje voor wilde steken.

De wedstrijd begon ietwat rommelig. Broekland scoorde gelijk een aantal keren achter elkaar met snelle aanvallen daar waar Pacelli een aantal goede uitgespeelde kansen miste. Bij een achterstand van 1-3 ging de knop om. De dames uit Zieuwent gingen secuurder spelen en benutten hun kansen. De achterstand werd omgezet naar een voorsprong van 5-3 echter liet Pacelli eind tweede helft opnieuw kansen liggen waardoor Broekland kon terug komen 7-7. Dit was dan ook de ruststand.

In de rust heerste er tevredenheid over de dekking en keeperswerk. Zeven tegendoelpunten is netjes. Maar zeven keer scoren is te mager, zeker voor Pacelli. Het doel voor de tweede helft was dan ook duidelijk. Gas erop!

En aldus geschiedde. Pacellli wist het doelsaldo in haar voordeel uit te bouwen naar een mooie voorsprong van vier doelpunten. Daar waar Broekland goed wist te verdedigen hadden de Zieuwentse dames daar in de tweede helft een antwoord op gevonden. Door mooie snelle aanvallen en veel druk werden er diverse kansen gecreëerd en benut. Broekland was de gehele tweede helft geen bedreiging meer. Pacelli wist de voorsprong te behouden en uiteindelijk nog uit te bouwen tot 25-19. Missie volbracht; Broekland moet zijn kampioensfeestje maar elders gaan vieren.

Volgende week zaterdag 1 april speelt Pacellli zijn laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen Overwetering. De wedstrijd start om 19.00 uur.