Afbeelding

Erix lijdt kansloze nederlaag tegen Lochem

Sport

LIEVELDE - Erix heeft zondagmiddag 14 mei kansloos verloren van Lochem en dit betekent dat rechtstreekse handhaving er niet meer inzit doordat concurrent Basteom won.

In de openingsfase was het Lochem die de meest gevaarlijke en dreigende ploeg was. Dit leidde al in de 8ste minuut tot de 0-1. Een diagonaal schot vanaf de rechterkant was Erix-doelman Tim Klein Tank te machtig. Ook hierna was Lochem de betere ploeg. In de 12de minuut was er wederom een kansje voor Lochem. Een goede combinatie in de 16 meter ging rakelings voorlangs het Erix-doel. Erix kon hier helaas weinig tegenover stellen. In de 19de minuut was er wederom een grote kans voor Lochem. Een steekpass door het hart van de Erix-defensie leidde ertoe dat een speler van Lochem in vrijstaande positie naast schoot. In de 22ste minuut was het eerste kansje voor Erix. Een steekpass van Rick ten Have op Juup te Woerd leidde tot een kopbal die naast ging. Maar het was Lochem dat beter voetbalde en goed profiteerde van de geboden ruimte. In de 43ste minuut viel de 0-2. Een lange pass van achteruit kon eenvoudig worden aangenomen door spits van Lochem en in vrijstaande positie rondde hij beheerst af. Ruststand 0-2 en daar viel helaas niet op af te dingen.

Vlak na rust kreeg Erix een goede kans om terug te komen in de wedstrijd. De ingevallen Rowan Weenink gaf de bal vanaf de rechterkant goed voor op de inkomende Twan Spekschoor maar Twan miste de bal jammerlijk. Vlak daarna, in de 47ste minuut, kreeg Lochem een grote kans maar dit schot werd in vrijstaande positie naast geschoten. Lochem was in de tweede helft ook de betere ploeg alhoewel de ploeg wel een tandje terugschakelde. Erix was helaas niet bij machte om Lochem het echt moeilijk te maken. In de 60ste minuut viel de 0-3 en hiermee was de wedstrijd definitief beslist. In de 75ste minuut kreeg Erix nog een kansje via Rowan Weenink maar zijn schot ging over. Lochem kreeg in de omschakeling nog enkele goede kansen om de score verder uit te breiden maar het bleef bij 0-3. Doordat concurrent Basteom won bij Keijenburgse Boys is Basteom veilig en is Erix veroordeeld tot spelen van nacompetitie om handhaving. Volgende week zondag staat de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma, uit tegen Meddo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna