Een moment uit de wedstrijd tege Moerse Boys. Foto: PR Longa '30

Longa ’30 geeft niet thuis tegen laagvlieger Moerse Boys

Sport

LICHTENVOORDE - Longa ’30 is er zondag niet in geslaagd om de goede resultaten van de laatste weken een vervolg te geven. In Zundert verloor de ploeg van Dennis van Toor onnodig met 3-1. Met nog twee wedstrijden te gaan is het verschil tussen de nummer 4 en de nummer 11 op de ranglijst slechts 4 punten.

Op een zonnig sportpark De Akkermolen was het Moerse Boys dat direct liet zien dat zij voor hun laatste kans op lijfsbehoud aan het vechten waren. De ploeg wist met opportunisme vanaf de meet gevaar te stichten voor het doel van Rutger Tenhagen. Na een klein kwartier kopte Jop de Meijer de bal door op Bart van den Broek die raak schoot. Zuur voor de Lichtenvoordenaren was dat Van den Broek hierbij overduidelijk een meter of twee buitenspel stond wat door de matige arbitrage niet werd waargenomen. Tot de rust mocht Longa ’30 de handen dichtknijpen dat de Zundertse aanval niet scherp was in de afronding want kansen kregen zij genoeg.

Ook na de rust was het spel van Longa ’30 te mager en kreeg het dan ook de deksel op de neus. Dirk Doppen verloor in de opbouw eenvoudig de bal aan Cas van den Broek die oog in oog met Tenhagen koelbloedig afrondde. Pas na de 2-0 werd Longa ’30 wakker en wist het ook gevaar te stichten. Uit een van de eerste aanvallen was het raak. Via Dayani Timmerhuis en Boet Kemperman kwam de bal hoog voor waarna Thomas Kerperien van dichtbij kon inkoppen en de aansluitingstreffer aantekende. Vervolgens wist Longa ’30 enkele hachelijke momenten voor het Zundertse doel te creëren, maar zat het niet mee. Timmerhuis werd een zuivere strafschop onthouden en mistte later op een haar na een scherp voorzet voor de gelijkmaker. Door de ruimte die Longa ’30 in het slotoffensief weggaf kreeg ook Moerse Boys nog een aantal kansen waarbij het uiteindelijk in de blessuretijd de genadeklap uitdeelde. Damian van Oerle wist de bal langs Tenhagen te werken.

Al met al een onnodige nederlaag voor Longa ’30 die vooral te wijten is aan een gebrek aan scherpte. In een spannende competitie hebben de oranjehemden nog twee wedstrijden om een plek in de subtop veilig te stellen om zichzelf daarmee te bekronen voor een mooi seizoen. Aanstaande zonder speelt Longa ’30 de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen EVV Echt dat nog vecht tegen nacompetitie.